Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΤΣΙΡΚΟ MEDRANO» ΣΤΗ ΝΔ

Από το πρωί η ΝΔ από ανύπαρκτη πολιτικά έγινε το πιο σύντομο μονολεκτικό ανέκδοτο απ΄άκρη σε άκρη της χώρας. Είναι και αυτό ένα βήμα! Εκεί που δεν ασχολούταν κανένας μαζί της ασχολούνται (έστω και έτσι) όλοι. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «η ΝΔ μας έφτιαξε την Κυριακή».
Η πλάκα είναι ότι η μακρά προεκλογική περίοδος αφορούσε στην αγωνία των υποψηφίων μη δεν γυρίσουν όλη την Ελλάδα. Τελικά τους ήρθε από εκεί που δεν περίμενε κανείς.
Οι ευθύνες για το σημερινό τεχνολογικό-πολιτικό ολοκαύτωμα δεν είναι μια απλή υπόθεση και εν πάσει περιπτώσει το τρολάρισμα θα σταματήσει (κάπως ) αύριο μεθαύριο…
Πάντως για να πούμε την αλήθεια δεν είναι και τόσο δύσκολο να κάνεις μια τέτοια εκλογική διαδικασία. Ας ρωτήσουν το ΠΑΣΟΚ!
Το θέμα είναι ότι η ΝΔ βρίσκεται πλέον σε μια κομβική στιγμή στην ιστορία της.
Είναι αντιμέτωπη με τον πλήρη εξευτελισμό της αν δεν γίνουν οι εκλογές,
άμεσα και μάλιστα με τον τρόπο που έχουν όλοι δεσμευτεί.
Αν υπάρξει κινητικότητα για «κάτι άλλο» πχ αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας θα είναι προφανές ότι δεν ήταν λάθος της εταιρείας λογισμικού. Θα καταλάβουμε όλοι ότι όντως υπάρχει εσωκομματικό «μαγαζάκι» που ήθελε να ευτελίσει την διαδικασία. Αυτό είναι κάτι που ήδη αυτές τις ώρες συζητιέται έντονα στα γαλάζια πηγαδάκια.
Είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να γίνουν  αυτή τη στιγμή εκτιμήσεις.
Σίγουρα αυτό που έγινε θα επηρεάσει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό και τις διαθέσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ο Μειμαράκης θα βγει «ζημιωμένος» αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτό αρκεί για να χάσει. Μη  ξεχνάμε ότι τα «μαχαίρια» τις επόμενες ώρες θα βγουν και για τον τζιτζικωστικό Παπαμιμίκο. Ήδη στο στρατόπεδο Μειμαράκη μιλούν για προβοκάτσια.
Ίσως τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έμεινε μακριά από «χοντράδες» στην προηγούμενη περίοδο να κερδίσει πόντους διαφοροποιούμενος από το σημερινό «τσίρκο» medrano!
Είναι ο μοναδικός που μίλησε για συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις περιγράφοντας μια ολοκληρωμένη ιδεολογική πλατφόρμα για την μελλοντική ΝΔ.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινήθηκαν μεταξύ επαναφοράς του πυρσού, επιστροφής στις ρίζες (;), ξύλινες ατάκες, αερολογίες περί «καραμανλισμού» και «δεξιάς» καθαρότητας.
Ο Κυριάκος βέβαια έχει τα γνωστά προβλήματα-βαρίδια… Και φυσικά κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι τελικά τα κριτήρια της επιλογής των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Φυσικά, με όλα αυτά κρυμμένοι ως… Γκόλουμ στην γωνία, οι καραμανλικοί τρίβουν τα χέρια τους. Η απαξίωση, ο ευτελισμός διαδικασιών και υποψηφίων χτίζουν τα θεμέλια της επιστροφής τους η οποία πλησιάζει…
Και εκεί ίσως γίνει αντιληπτός και όλος ο σχεδιασμός που είχαν εξ΄αρχής…
O «Βούδας» της Ραφήνας μίλησε (μέσω κύκλων): «Η ΝΔ να σοβαρευτεί και να εκλέξει γρήγορα νέο αρχηγό»
Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε και πάλι… μέσω κύκλων ο «γκουρού» και «Βούδας» Κώστας Καραμανλής (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα), παρεμβαίνοντας στα όσα τραγικά διαδραματίζονται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Για τα μάτια του κόσμους και υπηρετώντας το στόχο του «εγω ειμί η σοβαρότητα και η λύση» συνεργάτες του Κώστα  Καραμανλή μεταφέρουν (κλασσική καραμανλική μέθοδος) ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις στη ΝΔ στέλνοντας το μήνυμα ότι το κόμμα πρέπει άμεσα να «τρέξει» τη σχετική διαδικασία και να βρει αρχηγό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: