Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η «ΚΟΤΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ» ΠΛΕΟΝ ΒΟΛΤΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

Τι αλήθεια απέγινε η κότα που πρωταγωνίστησε στην διαμαρτυρία του Μεγάρου Μαξίμου; Πώς κατέληξε στον Εθνικό Κήπο;
Ο «αγριεμένος» κόκορας μαζί με την «κότα του Μαξίμου»
 / Photo: Ελένη Κατρακαλίδη
Ηταν ο πρωταγωνιστής της προηγούμενης εβδομάδας. Η «κότα του Μεγάρου Μαξίμου» τράβηξε πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας αφού με την άτυπη
«συνδρομή» της πραγματοποιήθηκε μία από τις πλέον πρωτότυπες διαμαρτυρίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. «Μπορεί να κάνετε τα κοκόρια, αλλά είστε κότες» φώναξε η Αυγή Βουτσινά, το μεσημέρι της 19ης Ιανουαρίου,
περνώντας το πουλερικό από τα κάγκελα του Μαξίμου.
Η ιδιωτική υπάλληλος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δώσει μια απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και η «κότα του Αλέξη Τσίπρα» – όπως την ονόμασαν κάποιοι – βρέθηκε από το πουθενά να τριγυρνά στους καλωπισμένους διαδρόμους του πρωθυπουργικού Μεγάρου.


Οι άντρες της ασφάλειας την αναζήτησαν, την μάζεψαν και έκτοτε η τύχη του πουλερικού ήταν… άγνωστη. Κάποιοι υποστήριξαν ότι θα γίνει γρήγορα γεύμα για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να γίνει η νέα μασκότ του Μαξίμου. Το μέλλον της κότας έμελλε να είναι αρκετά διαφορετικό.
μέρα, οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου, τηλεφώνησαν στο γραφείο του Εθνικού Κήπου και ζήτησαν έναν άνθρωπο να μεταφέρει το πουλερικό σε ασφαλές περιβάλλον. Ο κύριος Θοδωρής λοιπόν, που εργάζεται στον Κήπο, πήγε γρήγορα στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, πήρε αγκαλιά την κότα και την μετέφερε στον χώρο που φιλοξενούνται τα υπόλοιπα ζώα του Κήπου. Οι εργαζόμενοι στα κλουβιά, την κράτησαν για δύο μέρες σε «καραντίνα» για να διαπιστωθεί αν φέρει κάποια ασθένεια και στην συνέχεια την τοποθέτησαν σε ένα καθαρό κλουβί με λίγα οικόσιτα ζώα.
Εκεί θα απολαμβάνει την παρέα παγωνιών, τα οικεία κακαρίσματα των πουλερικών καθώς και την ασφάλεια του Κήπου. Εκτός από τα θετικά όμως θα αναγκαστεί να αποβάλει το μπλαζέ ύφος που της έδωσε η επίσκεψη στο σπίτι του Πρωθυπουργού. Επίσης θα πρέπει να μάθει να φυλάσσεται και από έναν μεγάλο θρασύ κόκορα που φαίνεται ότι την έχει «βάλει για τα καλά στο μάτι».
Η «κότα του Μαξίμου» λοιπόν δεν έκανε πολύ μεγάλο δρόμο. Εμεινε για μια ολόκληρη μέρα στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, πέρασε δύο βαρετές μέρες σε ένα σκοτεινό δωμάτιο στον Εθνικό Κήπο και από την Παρασκευή περνάει «ζωή και κότα» στα άνετα κλουβιά του Κήπου που χωρίζει τη Βουλή από το κτίριο του Μεγάρου Μαξίμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: