Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! - ΠΩΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗ ΘΑΤΣΕΡ (ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΆΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ) ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

«Κυρία μου, μας έχετε σπάσει τα @ρχίδι@»
H ιστοσελίδα apodytiriakias.gr αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές των συναντήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και της «σιδηράς κυρίας» της Βρετανίας και της Ευρώπης, της Μάργκαρετ Θάτσερ.
Η Μάργκαρετ Θάτσερ, στα χρόνια εκείνα, ήταν περίπου ό,τι είναι σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ. Με μια διαφορά. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε απέναντί της τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Η περιβόητη «ώρα ΠΑΣΟΚ», η συνήθεια των στελεχών του να προσέρχονται στα ραντεβού τους με μεγάλη καθυστέρηση, ήταν ένας κανόνας που δεν παραβίασε ο Ανδρέας Παπανδρέου ούτε για χάρη της σιδηράς κυρίας της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, οι σχέσεις με την οποία ήταν ιδιαίτερα τεταμένες.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σχεδόν μισούσε τον Ανδρέα,
πρώτον γιατί ήταν αντίθετοι πολιτικά, δεύτερον γιατί η Ελλάδα διατηρούσε καλές σχέσεις με τους Άραβες, τρίτον
γιατί δεν άντεχε να ακούει όσα λέγονταν για τις ερωτικές επιδόσεις του και τέταρτον γιατί της είχε κάνει δύσκολη τη ζωή από τότε που άρχισε να διεκδικεί την καθιέρωση των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων, το κόστος των οποίων θα πλήρωνε μεταξύ άλλων και η Βρετανία.
Σε μία σύνοδο κορυφής των ηγετών της τότε ΕΟΚ, η κόντρα ανάμεσα τους ξεπέρασε όλα τα όρια.
Η Θάτσερ έφερνε συνεχώς αντιρρήσεις και ο Ανδρέας δεν μπόρεσε να κρατηθεί.
«Κυρία μου, μας έχετε σπάσει τα αρχίδια», της είπε, προκαλώντας το μειδίαμα των άλλων ηγετών και την οργή της ίδιας. Εκείνη την ώρα, όμως η Θάτσερ δεν είπε τίποτα.
Όταν, όμως η χώρα της ανέλαβε την προεδρία της ΕΟΚ έκανε την πρωτοφανή πολιτική απρέπεια να μην έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής.
Όταν αντιλήφθηκε τη γκάφα της, ζήτησε από τον Ανδρέα να πάρουν μαζί το πρωινό στο ξενοδοχείο που έμεναν όλοι οι ηγέτες.
Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 8 και 30, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός μέχρι την ώρα εκείνη κοιμόταν και κανείς δεν τολμούσε να τον ξυπνήσει.
Το τόλμησε, κάποια στιγμή ο διπλωματικός του σύμβουλος Χρήστος Μαχαιρίτσας που τον έπεισε να πάει στο ραντεβού έστω και σε ώρα ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με μεγάλη καθυστέρηση.
Η πανίσχυρη Θάτσερ με το ζόρι συγκράτησε την οργή της. Είναι, όμως βέβαιο ότι τίποτε δεν θα τη συγκρατούσε αν ήξερε ελληνικά και καταλάβαινε τι είπε γι αυτήν ο Ανδρέας στο ασανσέρ του ξενοδοχείου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον τότε υπουργό των Εξωτερικών Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, στον οποίο γύρισε και είπε πονηρά.

«Γιάννη αυτή τη γαμάς;». Ο Χαραλαμπόπουλος έγινε κατακόκκινος, η Θάτσερ τους κοίταξε περίεργα και ο Ανδρέας είχε σκάσει στα γέλια…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας και μοναδικός πού λείπει, πήγαινε παντού με ψηλά το κεφάλι!

Ανώνυμος είπε...

και μάγκας στις γυναίκες και εκεί πρώτος!

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

Η σχέση Αντρέα Ελλάδας ήταν καθαρά ερωτική.

Την ξετρέλαινε την Ελλάδα αυτός ο ανεπανάληπτος εραστής, και τον ξετρέλαινε και αυτή.
Δεν μπορούσε να του αντισταθεί .
Κάθε φορά πήγαινε μαζί του μέχρι τις πιο σκοτεινές της φαντασιώσεις και επέστρεφε.
Δεν φαντάζομαι πως πρόκειται να τον ξεχάσει ποτέ.
Για αυτήν δεν υπάρχει κανείς που θα μπορέσει να μπει στη θέση του.
Κυρίεψε την λογική της αλλά κυρίως το ασυνείδητο της , το συναισθηματικό της κόσμο, τα ένστικτα της.
Του παρέδωσε από την πρώτη στιγμή,
αμαχητί το κορμί της, και την ψυχή της.
Την εξιτάριζε κάθε του λέξη, κάθε του κίνησή.
Ήταν έξυπνο κορίτσι η Ελλάδα, με αρχαίο και δυνατό ένστικτο και καταλάβαινε πως ήταν πατριώτης και ερωτευμένος μαζί της.
Την έκανε να ονειρεύεται, της τόνωνε το ΕΓΩ της, ένιωθε μαζί του πως είναι θεά, έστω και για λίγο.
Δεν αντιδρούσε στα καπρίτσια του .
Γνώριζε πως ήταν γυναικάς, αλλά ήταν τόσο κολλημένη μαζί του που δεν έδινε δεκάρα για όλα αυτά .
Δεν γούσταρε να τον χάσει, δεν τολμούσε να του φέρει αντίρρηση,
να του κάνει σκηνή.
Την έπαιρνε στην αγκαλιά του και αυτή του παρέδιδε και σώμα και ψυχή. «Όλα δικά σου αγορίνα μου» «Χάρισμα σου , Χαλάλι σου»
Τα έλεγε αυτά όπως τα λέει μια γυναίκα που ζει την απόλυτη ηδονή.
Μαζί του ζούσε μία πρωτόγνωρη γενετήσια ορμή, μια ζωώδης δύναμη, ένα άγριο πάθος, ασύλληπτο.
Ο Αντρέας δεν αγαπούσε απλώς την Ελλάδα.
Για τον Αντρέα η Ελλάδα ήταν η ερωμένη του , η η ψυχή του, η ζωή του , και η μόνη που κατάφερνε να τον ερεθίσει.
Για αυτήν η σχέση τους είχε πλοκή, ένταση, πάθος, σεξ, αγωνία, δράμα, κλάμα, φρίκη, πόθο, διαστροφή, φαντασία.
Δεν ήταν καμιά μυξοπαρθένα η Ελλάδα μα την είχαν κουράσει κάτι φλωράντζες με χρυσά βραχιολάκια που χαρίζουν καρδούλες και λουλουδάκια.
Οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες δεν έχουν πάθος , δεν είναι εραστές.
Δεν ξεχνιούνται ποτέ οι μεγάλοι παθιασμένοι, ανεπανάληπτοι έρωτες. Σημαδεύουν για πάντα, τη ζωή μιας … χώρας
Ακόμα και τώρα που μιλάμε, μόνο που τον σκέφτεται έρχεται σε οργασμό…

Ανώνυμος είπε...

Αγράμματοι και ανιστόριτοι μαζί! Την Ελλάδα την <> πριν
ακόμα γίνει κράτος ελεύθερο, με τα περίφημα δάνεια(είχαν-όπως λένε-
βάλει εγγύηση τον ελαιώνα της Αμφισσας). Μετά τη <> οι Τικούπης-Δηληγιάννης μέχρι που έγινε η χρεοκοπία του 1896, ο <> Βνιζέλος πήρε μετά σειρά και <> Μ.Ασία και όχι μόνο, μέχρι τη νέα χρεοκοπία το 1932. Ύστερα ήρθαν οι ....<>,
Καραμαλής και Παπαντρέου οι νεώτεροι <> της Ελλαδίτσας, που την φτώχεψαν κι' αυτοί και οι διάδοχοί τους. Πληρώνει διαχρονικά ο εχθρός λαός τα <> τους. Κι εσείς; Καμαρώνετε, τρομάρα σας!

Δάσκαλος

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΡΟΣ το ζόμπι της δεξιάς τον «δασκαλο»

Οι ομἀδες Χ,οι λεγὀμενοι ταγματασφαλἰτες,οι πραιτωριανοἰ των δεξιὠν προδοτικὠν διακυβερνἠσεων,οι ρουφιἀνοι και λακἐδες οι οποἰοι λειτουργοὐσαν και σαν σπιοὐνοι και σαν μπἀτσοι του κὀμματος οι στεροὐμενοι ανθρὠπινης αξιοπρἐπειας και σχετικἠς νοητικἠς στἀθμης βασανιστἐς της ΕΣΑ, στοιχειοθετοὐν σαφἐστατα μια πραγματικὀτητα επικἰνδυνης βλακεἰας που εχει εκθρἐψει η μισαλλοδοξἰα και η ανικανὀτητα του συστἠματος των εθνοπατἐρων και των πατἐρων γενικὀτερα του δυσμοιρου αυτοὐ λαου.

Υπἠρξαν εποχἐς οπου η προδοσἰα και η σπιουνιἀ ἠταν εθνικὀ επἰτευγμα, και πολλοἰ απο τους ανθρὠπους αυτοὐς(οι περισσὀτεροι τολμὠ να πω)δεν τιμωρἠθηκαν ποτἐ για τον ἀπειρο πὀνο που προκἀλεσαν.
Πολλοἰ απο τους μαυραγορἰτες και τους κουκουλοφὀρους των κατοχικὠν δυνἀμεων συνἐχισαν την πορεἰα τους σαν εξἐχοντα μἐλη της κοινωνἰας τους και εξἐθρεψαν απογὀνους αντἀξιους των

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΗΓΕ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ, ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ, Ε ΜΠΑΓΑΣΗΔΕΣ ???
ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΚΟΤΡΩΕΙ..ΠΙΚΡΟΧΕΖΕΙ ??????

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

Άκου ηλίθιο αμόρφωτο κατασκεύασμα 8:42:00 μμ
Και φαγαμε και ήπιαμε και ζήσαμε και νοσηλευτήκαμε στα νοσοκομεία που έγιναν σαν ανθρωποι , δέκα εκατομμύρια Έλληνες που δεν είχαν καμία τύχη με το μαύρο καθεστώς της δεξιάς που μας ειχε σαν ζωα με την βαθιά τομή με τον ν.1397/1983 είναι η θεσμοθέτηση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ(ΕΣΥ), όπου για πρώτη φορά μπήκαν η βάσεις ενός συστήματος υποδομών και κανόνων της δημοσίας υγείας και το όποιο αποτελεί μέχρι σήμερα την ναυαρχίδα του κοινωνικού κράτους
• Ο Ανδρέας Παπανδρέου πίστευε στη λαϊκή συμμετοχή και επέβαλε την ανάδειξη της μεσαίας τάξης στην εξουσία, της τάξης που χρόνια ήταν καταδικασμένη στο περιθώριο.
με την άμεση ενίσχυση των λιγότερων προνομιούχων μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών,
• η υιοθέτηση μηνιαίας άδειaς με αποδοχές,
• η καθιέρωση των 40 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας,
• η αύξηση των κοινωνικών δαπανών του κράτους,
• η ΑΤΑ(αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή)
• καθώς και η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος.

Γιαυτο βλάκα φάγαμε καλά εμείς οι Έλληνες

Εσεις οι αρνητές (που και εσείς φάγατε καλά και επωφεληθήκατε από όλα αυτά) και οι υβριστές του Ανδρέα Παπανδρέου με τους μύριους τόσους χαρακτηρισμούς, όπως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «δημαγωγός», «κρατιστής», «αντι-ευρωπαϊστής», «ολετήρας», «φαύλος» κ.λπ. δεν έχουν καταφέρει να «σβήσουν το άστρο του».
Δεν έχουν καταφέρει να σβήσουν τον αυθεντικό του μύθο και την εγγραφή των προοδευτικών ιδεών του, των δημιουργικών του έργων και των λυτρωτικών πολιτικών του από τη σκέψη, το συναίσθημα και το βίωμα εκατομμυρίων Ελλήνων
Παρ' όλα αυτά ο Ανδρέας Παπανδρέου, χωρίς σχεδόν καμία υπεράσπιση, παίρνει μια «γλυκιά εκδίκηση» μέσα από την αλήθεια των λόγων και των έργων του.
Αλλωστε ο ίδιος ο Ανδρέας όσο ζούσε δεν επεδίωξε ποτέ να οργανώσει την υστεροφημία του μέσα από ένα δίκτυο υμνογράφων και αγιογράφων, όπως έκαναν ή κάνουν άλλοι πολιτικοί.
Ο Ανδρέας επιθυμούσε να συνομιλεί αυτοπροσώπως με την Ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Τον Τσίπρα τον ταπείνωσε βάρβαρα ο Γερμαναράς «και μόνο …ευχαριστώ που δεν του είπε!
Αντίθετα ο Ανδρέας δεν δίστασε να εξευτελίσει τη Θάτσερ λέγοντάς της: «Κυρία μου, μας έχετε σπάσει τα αρχίδια»!!!
Τι σχέση, λοιπόν, μπορεί να έχει ο Ανδρέας με το ανθρωπάκι τον Τσίπρα που τον ταπεινώνουν πολυεδρικά όλα τα παράσιτα των μαφιόζων του χρήματος;;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΑΠΑΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΣΟΥ..ΠΡΕΠΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ. ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΧΕΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ, ΒΛΕΠΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗΡΑ...
ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΣΤΕ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΕΛΗ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΧΗΓΟ. ΚΑΙ ΑΣ ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ..