Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ… ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Μοιάζει σαν… ψέμα και όμως πέρασε ένας χρόνος από τις 25 Ιανουαρίου του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ανήλθε στην εξουσία και συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Είναι η… πρώτη φορά Αριστερά, όπως θέλουν να την λένε οι ίδιοι, για να ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου η… δεύτερη φορά Αριστερά. Δυο εκλογές, ένα δημοψήφισμα, διάσπαση κόμματος, η χώρα βρέθηκε ένα βήμα πριν την έξοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα capital controls, και φυσικά το τρίτο Μνημόνιο, καθώς και πολλά άλλα σημάδεψαν αυτόν τον ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, πάντα με συμπαραστάτη τους ΑΝΕΛ του Καμμένου. Ήταν ίσως η πιο γεμάτη πολιτική χρονιά, όσον αφορά στις συχνές και πυκνές πολιτικές εξελίξεις, που έχουμε ζήσει εδώ και πολλά χρόνια. Γκάφες, δηλώσεις, φωτογραφρικά στιγμιότυπα και πολλά άλλα στο αφιέρωμα για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Το περίφημο ουάου του Βαρουφάκη και η…
ξινίλα του Ντάισελμπλουμ
varoufakis-daiselbloom-1010
Ποιος δεν θα ξεχάσει το περίφημο «ουάου» του Βαρουφάκη στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γιάνη Βαρουφάκη στα τέλη του Γενάρη. «Μόλις σκότωσες την Τρόικα», είπε ο Ντάισελμπλουμ, και ο Γιάνης του απάντησε: «Ουάου».

«Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού, είμαστε κάθε λέξη από Σύνταγμα αυτής της χώρας…»
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μόλις αναλάβει πρωθυπουργός και πάει στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις. Σε μια… δακρύβρεχτη ομιλία, επιλέγει πομπώδεις φράσεις και ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών του λαού που πίστευε ότι η… ελπίδα ήρθε, για να διαψευστεί ωστόσο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τη Μέρκελ και έχασε τον… φάκελο της διαπραγμάτευσης


Νομισματοκοπείο η… Ραχήλ!


Η Ραχήλ Μακρή με μια δήλωσή της άρχισε να «κόβει» χρήμα και να το μοιράζει, για να πάει λίγους μήνες αργότερα ενάντια στον Τσίπρα.

 Ο… λιτός βίος του Γιάνη Βαρουφάκη σε δημόσια θέα μέσα από το Paris Match!


Ο τότε ΥΠΟΙΚ επέλεξε σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα να φωτογραφηθεί με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου στο… φτωχικό σπίτι τους με φόντο την Ακρόπολη και να τρώει ψαρικά και διάφορα άλλα εδέσματα, προκαλώντας τη γενική κατακραυγή.
varoufakis_paris_match
Ο Πάνος Καμμένος που «έσχιζε τα ρούχα» του λέγοντας πως δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά!

«Οι μετανάστες… λιάζονται και μετά εξαφανίζονται»
Μέσα σε όλα αυτά κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τις απίστευτες δηλώσεις της τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που είπε στους δημάρχους πως οι πρόσφυγες και μετανάστες… απλώς εξαφανίζονται, ενώ σε τηλεοπτική της συνέντευξη, τόνισε πως «οι μετανάστες στην Ομόνοια λιάζονται!».



Το «κατσιάδιασμα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε αξιωματικό της Αστυνομίας έξω από τη Βουλή, επειδή σταμάτησε πορεία διαδηλωτών…


Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την αύξηση του ΦΠΑ στα μακαρόνια διερωτάται πόσο συχνά τρώμε μακαρόνια!


 Γιάνης και πάλι Γιάνης! Ο Βαρουφάκης, ο οποίος αφού έκλεισε τις τράπεζες, δεν καταδεχόταν να κάτσει στην ουρά των ΑΤΜ για να βγάλει λεφτά, όπως όλος ο κόσμος.


«Τι είπατε…;»


konstantopoulou_2209
Είναι λίγο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και η Ζωή βγαίνει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, σε μια από τις κορυφαίες συνεντεύξεις πολιτικού προσώπου που έχουν δοθεί ποτέ. Η ατάκα «τι είπατε» θα μείνει σίγουρα στην ιστορία.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου


Δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί κεντρική ομιλία στο Σύνταγμα. Ο Πάνος Καμμένος ανεβαίνει στην εξέδρα, αποθεώνονται από το πλήθος και βγάζουν μια… σέλφι που θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό!
tsipras_kammenos
Βέβαια, η εικόνα του πλήθους να πανηγυρίζει το βράδυ της 5ης Ιουλίου και μετά τη σαρωτική νίκη του «Όχι», με καπνογόνα, χορούς και… συρτάκι θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία, αφού λίγο πιο μετά ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα στην ιστορία του έθνους.
panigiria_oxi
panigiria_oxi2
panigiria_oxi3
Ο άνετος υπουργός και στενός συνεργάτης Αλέκος Φλαμπουράρης ένιωσε σαν στο σπίτι του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ και απόλαυσε τον φρέντο του σε απευθείας μετάδοση!

Ο Πάνος Καμμένος που διάβασε στο debate πολιτικών αρχηγών, πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, «τρολιά» του διαδικτύου ως πραγματική έκθεση μαθητή του Δημοτικού για το ΠΑΣΟΚ…!


Η νίκη στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη!


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις κερδίσει εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας κατευθύνεται στον χώρο των πανηγυρισμών. Τον ακολουθεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, που «πνίγεται» στις αγκαλιές των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να φτάσει στην εξέδρα.
kammenos_sirizeoi
Αγκαλιάζεται και φιλιέται με τον Τσίπρα, ενώνουν τα χέρια και αποθεώνονται από το πλήθος, που παραληρεί.
tsipras_kammenos_2401
Λίγο πιο μετά ο Καμμένος «άνοιξε» τα μπουζούκια που τραγουδάει ο Πλούταρχος και το γλέντησε μαζί με  Νίκο Νικολόπουλο, Νίκο Παππά, Τέρενς Κουίκ,  Έλενα Κουντουρά και άλλους.
Η υπουργοποίηση του ομοφοβικού Δημήτρη Καμμένου
Το μεγάλο πολιτικό μέγεθος, που ακούει στο όνομα Δημήτρης Καμμένος, επιβραβεύτηκε για το ήθος του και τη συνεπή πολιτική του στάση από τον Τσίπρα, ο οποίος τον τοποθέτησε στη θέση του υφυπουργού στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
kammenos_dim7
Η αποκάλυψη του παρελθόντος του Δημ. Καμμένου και τα όσα είχε γράψει κατά καιρούς στο twitter για όσους ψήφιζαν Μνημόνια, αλλά κυρίως απέναντι σε ομοφυλόφιλους, Εβραίους και… Αριστερούς οδήγησαν στην παραίτησή του.
kammenos_dim6
kammenos_dim5
kammenos_dim3
kammenos_dim2
Ένα κόκκινο χαλί στρωμένο σε παλέτες για τον Πάνο τον Καμμένο
Ο Πάνος Καμμένος τίμησε την επέτειο από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας που έγινε το Σεπτέμβριο του 480 π.Χ., περπατώντας επάνω σε μία κόκκινη μοκέτα που ήταν στρωμένη σε… παλέτες και φτάνοντας στην παραλία, υποκλίθηκε!
KammenosSalamina2sk-600x398
Τσίπρας, Top Gun και… take my breath away!
Η εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλάι του… στρατάρχη Καμμένου, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων» παρομοιάστηκε από πολλούς με την εμφάνιση του Τομ Κρουζ στη γνωστή ταινία Top Gun και όχι άδικα…
kammenos_tsipras_1812
Γυαλί ηλίου πιλότου, δερμάτινο τζάκετ της αεροπορίας, στα δεξιά του οποίου έφερε το έμβλημα της πολεμικής αεροπορίας, ενώ στα αριστερά αναγραφόταν το όνομά του και η ιδιότητά του ως πρωθυπουργός.
tsipras4_0910
tsipras5_0910
Όταν ο Τσίπρας κάλεσε στην βραδινή έξοδο με τον Ολάντ τον Λάκη Λαζόπουλο!
lazopoulos_tsipras_0811
Σε μια κίνηση, που εξέπληξε τους πάντες, ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε στο Gazarte για ποτό τον Φρανσουά Ολάντ, που επισκέφτηκε τη χώρα μας στα τέλη Οκτωβρίου, επιλέγοντας να  έχει στο πλευρό του τον Λάκη Λαζόπουλο.
lazopoulosΟι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που έγιναν… γραμματείς σε δικαστήρια!
Αδικήθηκαν πάρα πολύ από την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς απολύθηκαν εν μια νυκτί, και πολέμησαν σφόδρα την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να συνταχθούν φανατικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
katharistries_tsipras_2910
Οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αφού επέστρεψαν στις δουλειές τους με την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Τσίπρα, εν συνεχεία ορισμένες εξ αυτών μετακινήθηκαν σε θέσεις γραμματέων σε δικαστήρια και εισαγγελίες σε ολόκληρη τη χώρα και μάλιστα σε προσωποπαγείς θέσεις, κατόπιν απόφασης του Παρασκευόπουλου.
Η γκάφα του Αλέξη Τσίπρα που έκανε την… κορυφαία δήλωση: «Η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδας…»

Αλέξης, Περιστέρα, Γιάννα, Κοντομηνάς και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ στον Λάκη Λαζόπουλο!


Το μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης, καθώς και η Γιάννα Αγγελοπούλου όπως και ο Δημήτρης Κοντομητάς βρέθηκαν στα μέσα Δεκέμβρη στην παράσταση του πολιτικού φίλου και… διευθυντή του τηλεοπτικού Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάκη Λαζόπουλου, «Θεέ μου τι σου κάναμε».
lazopoulos_tsipras_1212
Οι ζεμπεκιές της Όλγας!
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, που σε τσακίρ κέφι Γεροβασίλη έριξε τις ζεμπεκιές της στον Γ. Μαργαρίτη.

Η επική γκάφα Καμμένου με τον καρχαρία-προστατευόμενο είδος!


Βέβαια, κανείς δεν θα ξεχάσει την επική γκάφα, που υπέπεσε ο Πάνος Καμμένος αναρτώντας στο twitter φωτογραφία με σκοτωμένο καρχαρία. Μόνο, που το συγκεκριμένο είδος καρχαρία ήταν προστατευόμενο σύμφωνα με τη WWF, που εξέδωσε ανακοίνωση, βάλλοντας κατά του υπουργού!
kammenos_wwf_twitter
Μάλιστα, ο Καμμένος ανάρτησε στο twitter φωτογραφία με το σκοτωμένο καρχαρία και το σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…», εννοώντας προφανώς πως κάπως έτσι θα έρθουν στα χέρια των αρχών και οι… καρχαρίες της φοροδιαφυγής και του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: