Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ «ΦΛΕΡΤ» ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ! ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ» «ΧΩΝΕΙ» ΣΤΟ ΕΣΡ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ

Σε μια σαφή προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση στα πρόσωπα, που θα στελεχώσουν το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στρέφεται ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ήδη ένας πρώτος κατάλογος υποψηφίων έχει διαρρεύσει με τα πρόσωπα, που τον στελεχώνουν να χαρακτηρίζονται φίλα προσκείμενα στον Κώστα Καραμανλή.  Σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους των κομμάτων τις προηγούμενες μέρες ο κ. Βούτσης παρουσίασε 9 πρόσωπα που πιθανολογεί ότι μπορεί να αποσπάσουν τη συμφωνία των 4/5 που απαιτείται.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες στον κατάλογο περιλαμβάνονται οι:
1.      Λαοκράτης Βάσσης συγγραφέας και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς,
2.      Γιάννης Τζανετάκος ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΑ και υποψήφιος της ΝΔ για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς επί Κώστα Καραμανλή,
3.      Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος και πρώην υπηρεσιακός υπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή,

4.      Γιώργος Πλειός, καθηγητής ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.
5.      Κώστας Αγγελόπουλος, δημοσιογράφος, που διατηρεί παραδοσιακά καλή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή
6.      Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής επικοινωνίας και πολιτισμού
7.      Φάνη Πετραλιά, δημοσιογράφος και γραμματέας μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ,
8.      Αντώνης Μακρυδημήτρης, καθηγητής διοικητικής επιστήμης και πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, ενώ έχει διατελέσει εκ των στενότερων συμβούλων του Κώστα Καραμανλή  και κάποιες φορές υπηρεσιακός υπουργός
9.      Ανδρέας Νοταράς, καθηγητής
Όπως είναι λογικό η ΝΔ συμφωνεί στις προτάσεις Βούτση, όπως και με κάποιες ενστάσεις το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, αλλά αντιδρά το ΠΑΣΟΚ για τα πολλά «καραμανλικά» στελέχη.
Σημειώνεται, πως πρέπει να αναδειχθεί το νέο ΔΣ του ΕΣΡ, ου θα αντικασταστήσει το προηγούμενο υπό την προεδρία της Λίνας Αλεξίου, μητέρας της πρώην προέδρου της Βουλής, για να προχωρήσει στη συνέχεια ο νόμος για τις άδειες των καναλιών.

Τα μέλη του συμβουλίου εκλέγονται ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Βουλής και επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εφόσον υπάρχει πλειοψηφία τουλάχιστον τεσσάρων πέμπτων. Η θητεία των μελών του συμβουλίου είναι τετραετής και ανανεώνεται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια της λειτουργίας του. Αυτό δεν ισχύει για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο οι οποίοι διορίζονται για πλήρη θητεία. Τα μέλη του ΕΣΡ δεν μπορούν να επιλέγονται για περισσότερες από δύο θητείες και σε περίπτωση θανάτου ή παραίτησης ενός από αυτών, νέο μέλος επιλέγεται και το αντικαθιστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: