Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων από το Κίνημα Αλλαγής για τις Περιφερειακές Εκλογές και με βάση όλες τις ενδείξεις το κόμμα φαίνεται πως έχει καταλήξει ήδη στους περισσότερους από τους 13 επικεφαλής οι οποίοι θα διεκδικήσουν την εκλογή τους τον Μάιο του 2019.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει λίαν συντόμως, αιφνιδιάζοντας τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί μήνες τώρα να «ψαρέψει» υποψηφιότητες στο χώρο τόσο ΚΙΝΑΛ όσο και του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, το Κίνημα Αλλαγής φέρεται να προτείνει τους εξής:
Για την Περιφέρεια Αττικής όπως όλα δείχνουν το Κίνημα Αλλαγής θα ανακοινώσει ξανά την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού. Στη Δυτική Ελλάδα, δεν θα υπάρχει καμία έκπληξη καθώς όπως είναι γνωστό από την Περιφερειακή Σύσκεψη στελεχών του ΚΙΝΑΛ της Πάτρας, θα στηριχθεί και μάλιστα ομόφωνα ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Και για την Κρήτη όμως,
η υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκηθεωρείται δεδομένη μετά από απόφαση πρόσφατης συνδιάσκεψης.
Για τη Δυτική Μακεδονία, το πράσινο φως έχει ήδη λάβει η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, Ειδική Γραμματέας του ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 2011-2012, ενώ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεδομένη θεωρείται η στήριξη στον δημοσιογράφο, στέλεχος τηλεοπτικών καναλιών και υπεύθυνου επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτη Μαλέλη.
Στη Στερεά Ελλάδα, η υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Κατερίνας Μπατζελή θεωρείται σίγουρη, ενώ για το Νότιο Αιγαίο παίζουν γερά δύο υποψηφιότητες, του πρώην υπουργού Γιώργου Νικητιάδη αλλά και του Μανώλη Γλυνού, πρώην προέδρου του νομαρχιακού και περιφερειακού Συμβουλίου.
Δύο επίσης υποψηφιότητες ακούγονται για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή αλλά και του Γιώργου Ντόλιου, πρώην υπουργού.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο ο Χρήστος Παπαστεργίου όσο και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης είναι γερά στο παιχνίδι, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ήπειρο με τους Ευάγγελο Αργύρη και Θανάση Οικονόμου.
Ο Νίκος Τσιλιμίγκας βρίσκεται πολύ κοντά στο να στηριχθεί από το ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ πιο ομιχλώδη είναι τα πράγματα στην Πελοπόννησο με τα ονόματα των Γιάννη Μανιάτη και Δημήτρη Ρέππα να υπάρχουν ήδη στο τραπέζι.
«Σκοτάδι» στην πληροφόρηση πάντως υπάρχει για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την οποία αναζητείται ακόμα μία γερή υποψηφιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: