Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΘΛΙΨΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ: ΚΑΤΕΛΗΞΕ 67ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ- ΣΤΟΥΣ 41 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Ένας 67χρονος από τη Λάρισα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας με συμπτώματα μηνιγγίτιδας έχοντας προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, κατέληξε το πρωί της Πέμπτης (18/10).
Σημειώνεται ότι μέχρι 18 Οκτωβρίου, οι θάνατοι από τον ιό των κουνουπιών, ανήλθαν στους 41 από τα 234 άτομα που νόσησαν και χρειάστηκαν νοσηλεία επί συνόλου 306 κρουσμάτων.
Ο θανατηφόρος ιός παρά τη μείωση που παρουσιάζει, έχει εμφανισθεί σε ακόμη 17 άτομα εκ των οποίων τα 14 (1 καινούριος ασθενής την ημέρα) εκδήλωσαν συμπτώματα που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, άσηπτη μηνιγγίτιδα ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα).
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση Επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 13 άτομα στα Νοσοκομεία, εκ των οποίων τα έξι έχουν εισαχθεί στις ΜΕΘ, ενώ ακόμη 24 άτομα δεν εκδήλωσαν συμπτώματα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και πήραν εξιτήριο για το σπίτι τους.
«ΘΕΡΙΖΕΙ» Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ: ΈΞΙ ΑΤΟΜΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Σε 41 ανέρχονται πια οι νεκροί στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, από την αρχή της χρονιάς,
καθώς άλλοι 6 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Πρόκειται για ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία με σοβαρές επιπλοκές από τη λοίμωξη, όπως εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα.
Σήμερα, εξακολουθούν να νοσηλεύονται 13 άνθρωποι, από τους οποίους οι έξι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα, πάντως, με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν μόλις έξι νέα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου.
Ο αριθμός των κρουσμάτων στο σύνολο του 2018 είναι 306, εκ των οποίων τα 41 θανατηφόρα. Οι ασθενείς είναι ηλικίας από 10 έως 95 χρόνων και οι νεκροί στη συντριπτική τους πλειονότητα ηλικίας άνω των 70 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: