Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Η ΔΩΡΟΔΟΚΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Τελικά ποιόν να πιστέψουμε, τον Αλέξη Τσίπρα που έστειλε συγχαρητήρια τον Ζάεφ για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή της γείτονος χώρας , ή τον Πάνο Καμμένο που την κατήγγειλε ως αποτέλεσμα πιέσεων και δωροδοκιών βουλευτών με δυο εκατομμύρια ευρώ έκαστος;
Η αλήθεια είναι κανέναν, γιατί και οι δύο έχουν ροπή στα ψέμματα .Αλλά εδώ δεν πρόκειται περί αυτού .
Και οι δυο Τσίπρας και Καμμένος , έπαιξαν και παίζουν ένα παιγνίδι στο οποίο νικητές είναι το ΝΑΤΟ, τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα...
Δεν είναι τυχαίο ότι διεθνείς πιέσεις ασκούνταν ακόμα και την ώρα της ψηφοφορίας, ούτε ότι έχει παρελάσει από τα Σκόπια σύσσωμη η Δύση, ούτε ακόμα ότι οι δυτικοί στηρίζουν και Ζάεφ και Τσίπρα έως ότου ολοκληρώσουν αυτή τη συμφωνία.
Στηρίζουν ακόμα και τον κ. Καμμένο,
γιατί απλά παρά τις διαφωνίες του, υποστηρίζει τα σχέδια των δυτικών παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον κ Τσίπρα. Απόδειξη της εμπιστοσύνης που του έχουν οι δυτικοί, ήταν και το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου έγινε δεκτός και στο υπουργείο εξωτερικών και στο Πεντάγωνο.
Βεβαίως ο κ. Καμμένος θα παίξει μέχρι το τέλος το διπλό παιγνίδι του. Και εναντίον της συμφωνίας και υπέρ της κυβέρνησης που θέλει να την ψηφίσει.
Το τέλος του παιγνιδιού θα έρθει μαζί με την ψηφοφορία της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Τότε το σχέδιο και των δύο είναι μια ελεγχόμενη ρήξη, προκειμένου να δημιουργηθεί νέα κυβερνητική πλειοψηφία με με βουλευτές από το Ποτάμι, με ανεξάρτητους, ίσως ακόμα και από τους ΑΝΕΛ.
Στα συρτάρια τους, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, λένε οι πληροφορίες , έχουν έτοιμα τα ονόματα για μια νέα κυβέρνηση, πολλοί από αυτούς θα ψηφίσουν και τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.
Στόχος είναι αυτή η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει μερικούς μήνες, ώστε να δοθεί χρόνος στο ΣΥΡΙΖΑ να απογαλακτιστεί από τον Καμμένο και τη λαϊκίστικη δεξιά -κάτι που ζητά επιτακτικά το κομματικό κατεστημένο του ΣΥΡΙΖΑ - και στους ΑΝΕΛ να στοχεύσουν στο δικό τους ακροατήριο με σημαία την αποχώρηση τους από την κυβέρνηση για το θέμα της Μακεδονίας.
Πρόκειται για το σενάριο της συγκρότησης κυβέρνησης αποστατών, αλλά πιστεύω πως θα παραμείνει σενάριο, εκτός και αν η ελληνική Βουλή ακολουθήσει τα χνάρια της Βουλής των Σκοπίων που το αλισβερίσι και η δωροδοκία πάνε σύννεφο. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί κι εμείς, Βαλκάνια είμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: