Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ

Τα τελευταία γεγονότα ύστερα από την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δείχνουν τον δρόμο πάνω στον οποίο θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση.
Οι πολίτες που καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους θα βομβαρδιστούν μέχρι και τον κατώτατο φλοιό του εγκεφάλου τους από σκανδαλολογία , αλληλοκατηγορίες και για διεφθαρμένους πολιτικούς.
Η πολιτική αντιπαράθεση για το ποιες πολιτικές εξυπηρετούν ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός αν δηλαδή είναι υπέρ , κατά ή λιγότερο υπέρ του πολίτη είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα ακουστούν σε αυτές τις εκλογές. Θα είναι εκλογές, πόλωσης, διχασμού ,
και κυριαρχίας για το ποιος είναι εκφραστής του παλαιού πολιτικού συστήματος και ποιος εκφραστής του νέου. Για το αν κάποιος διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο στην πολιτική του κατεύθυνση, και ποιος φιλελεύθερο, ώστε να αποφασίσει ο απλός πολίτης και να επιλέξει τον καλύτερο κατά τα δικά του συμφέροντα, δύσκολα θα τα διακρίνει.
Μέσα στον ορυμαγδό της σύγκρουσης δεν θα υπάρχουν περιθώρια για να ακουστεί κάτι που θα ωφελήσει τον ψηφοφόρο. Να ακούσει έστω μια πρόταση, που θα τον βάλει σε σκέψη. Αντ´αυτού για το μόνο σχεδόν που θα ακούει καθημερινά θα είναι για καταγγελίες, για υποθέσεις αδιαφάνειας και για το ποιος τιμωρεί και ποιος όχι. Ποιος στέλνει υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και ποιος τις κρύβει. Με άλλα λόγια θα επιστρέψουμε σε ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα σαν και αυτό που υπήρξε στη χώρα τη δεκαετία του 90´. Τότε που στη πολιτική οι μισοί έλεγαν τους άλλους μισούς κλέφτες και απατεώνες και στηνόντουσαν ειδικά δικαστήρια κάνοντας ορισμένοι τότε θυμάμαι και πολιτική καριέρα.
Κάπως έτσι θα οδηγηθούμε στις κάλπες και αν δεν σταματήσει αυτή η ανθρωποφαγία, το μίσος και ο διχασμός τότε ως χώρα δεν έχουμε καμία σωτηρία και καμία ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: