Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Γιάννης Τσακίρης νέος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Έλκει την καταγωγή από την Τριταία και την Ιτέα, έχει πλούσιο βιογραφικό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε ως Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσσεων,  αρμόδιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Ένας τομέας ιδιαίτερα κρίσιμος για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου πέφτει στους ώμους ενός προικισμένου συντοπίτη μας, που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.
Ποιος είναι ο Γιάννης Τσακίρης
Ο Γιάννης Τσακίρης είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει επίσης MBA από τη Management School του Imperial College στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά,  όπου πέρασε 5 χρόνια στην παραγωγή,
το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις όπου και ήταν υπεύθυνος για τα νέα προϊόντα.
Από το 2000 έως το 2006 ήταν Partner στην Vectis Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital) με έδρα την Αθήνα με επενδύσεις συμμετοχών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το 2006 εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ως Principal, υπεύθυνος για τις αναπτυσσόμενες αγορές σε ότι άφορα κεφαλαία επιχειρηματικών συμμέτοχων (venture capital). Στη συνέχεια ήταν επικεφαλής Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, και επικεφαλής της Μονάδας Ειδικών Προγραμμάτων. Σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες γειτονίας της ΕΕ στη Διεύθυνση του Mandate Management.
Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Global Energy Efficiency and Renewable Energy Fund (“GEEREF”), το οποίο είναι ένα καινοτόμο ταμείο δημόσιων και ιδιωτικών κεφαλαίων που επενδύει σε  venture capital funds εξειδικευμένα σε επενδύσεις energy efficiency και renewable energy.
Δίδασκε μέχρι πρότινος στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, στα μεταπτυχιακά προγράμματα και πάνω στο θέμα των επιχειρηματικών συμμετοχών επίσης (venture capital).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΝΤΕ-ΠΕΝΤΕ ΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΧΤΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΛΙΟΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΖΩΗ...

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα αυτός παρά ο άλλος ο σαλωνίτης.