Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ο ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΤΟΥ GAY PARADE ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΝ… ΆΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ;


ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Γιαννούλης) 1
Εχω επανειλημμένα θέσει το ζήτημα της αναγκαίας διάκρισης ανάμεσα στην μετανάστευση και στους μετανάστες ως άτομα. Το κοινωνικό φαινόμενο και η πολιτική σε σχέση με αυτό είναι ένα θέμα και η συμπεριφορά προς τους ανθρώπους είναι άνα άλλο θέμα. Φιλελεύθεροι "ανθρωπιστές" κλπ από την μια, και φασίστες από την άλλη επιμένουν να ταυτίζουν τα δύο. Διαφέρουν στην αξιολόγηση. Οι μεν θεωρούν το φαινόμενο άθροισμα ατομικών επιλογών των μεταναστών, που ως άνθρωποι είναι...,
σεβαστοί κλπ Οι δε επικαλούνται τις αρνητικές πλευρές του φαινομένου χρεώνοντάς τες - αδιακρίτως μάλιστα - στα άτομα μετανάστες, για να δικαιολογήσουν κάθε είδους εχθρική συμπεριφορά απέναντί τους που φτάνει ακόμα και στο επίπεδο της δολοφονικής βίας.
Το ζήτημα της μετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια πολιτική που θα υπερασπίζεται σθεναρά την κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό κράτος. Με περιορισμό των παράνομων εισροών. Με έλεγχο για τις επιπτώσεις, ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας. Με αυστηρή αντιμετώπιση όσων κάνουν κατάχρηση της νομοθεσίας για τους πρόσφυγες αξιοποιώντας την για να επιβάλουν την εισδοχή παρανόμως εισελθόντων στην χώρα μεταναστών. Τα μέτρα αυτά πρέπει κυρίως να απευθύνονται σε αυτούς που δίνουν τέτοιες "συμβουλές" και παροτρύνσεις ( ΜΚΟ και όχι μόνο) πχ στο άρθρο 205 του ΚΠολΔ , προβλέπονται ποινές χρηματικές σε όποιον δικηγόρο εν γνώσει του κάνει εντελώς αβάσιμη - δόλια αγωγή. Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει ανάλογη διάταξη για εντελώς αβάσιμες και δόλιες αιτήσεις ασύλου, απο άτομα που δεν δικαιούνται, ΙΔΙΩΣ σε βάρος επαγγελματιών "ευαίσθητων" δικηγόρων και οργανώσεων ?
Ασφαλώς κάθε πρόσωπο ως τέτοιο, άρα και κάθε μετανάστης, αξίζει σεβασμό . Με αυτή την έννοια η πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα μουσουλμάνων μεταναστών είναι λανθασμένη, άδικη και θα πρόσθετα αναποτελεσματική. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς ευαισθησία στην θρησκευτική πίστη των ξένων, ιδίως όταν εκδηλώνεται απο ορισμένους που με κάθε ευκαιρία καθυβρίζουν την πίστη που είναι εδώ και αιώνες η πίστη της πλειοψηφίας του λαού μας. Ας το σκεφτούν αυτό όλοι οι ευαίσθητοι. Μήπως χρειάζεται περισσότερος σεβασμός στα ιερά και όσια του τόπου μας?
Ο κ. Γιαννούλης θέλει να τιμωρείται ποινικά η προσβολή των θρησκευτικών αισθημάτων …..το συζητώ, αλλά τότε δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί και ο/η/ το διαδηλωτής του Gay Parade που είχε στα γεννητικά του όργανα τον … Άγιο Νικόλαο? Δεν πιστεύω εγώ προσωπικά ότι αυτά λύνονται με ποινικές διατάξεις.... Σε κάθε περίπτωση οι ομοϊδεάτες του κ. Γιαννούλη κατάργησαν το άρθρο του ΠΚ που τιμωρούσε την ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ βλασφημία..... Γι αυτό σήμερα είναι αφερέγγυοι...
ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Γιαννούλης) 2
Ο θόρυβος που δημιούργησαν οι δηλώσεις του βολεύει μια χαρά την κυβέρνηση. Ψάχνουμε να βρούμε μέσα στη ΝΔ τους καλούς που θα καταδικάσουν το περιθώριο και τους κακούς που το ενσωματώνουν στην δεξιά (?) συναίνεση.
έτσι όμως α) διευκολύνεται η επιλογή της μετεγκατάστασης και β) ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ότι η μετακίνηση στην ενδοχώρα, δίνει πάτημα στην Τουρκία να αρνηθεί στο μέλλον να δεχτεί πίσω όσους απο αυτούς βρεθούν σε λίγο χωρίς δικαίωμα ασύλου, όταν οι αιτήσεις τους (τυχόν) θα απορριφθούν.
Επομένως κανονικά, ο κ. Γιαννούλης θα έπρεπε να δεχθεί τα συγχαρητήρια της κυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό αντιπολιτεύεται.....συμπολιτευόμενος !

Δεν υπάρχουν σχόλια: