Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ


Μούγκα στην στρούγκα από την Κουμουνδούρου για τους τραμπούκους μπαχαλακηδες της οδού Ματροζου
Οι ταμπουρωμένοι καταληψίες εκτόξευαν τσιμεντόλιθους, πέτρες και ξύλα. Σε βαθμό πλημμελήματος η δίωξη. Ελεύθερη η κόρη του ηθοποιού που συνελήφθη σε κατάληψη.
Βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τις δολοφονικές επιθέσεις των αναρχικών καταληψιών στο Κουκάκι (Ματρόζου και Παναιτωλίου) εναντίον των αστυνομικών έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.
Όπως φαίνεται και στα βίντεο της ΕΛ.ΑΣ., οι ταμπουρωμένοι αναρχικοί, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης των κτιρίων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου, πέταγαν διάφορα αντικείμενα, από τσιμεντόλιθους έως μπογιές και ξύλα, που θα μπορούσαν κάλλιστα να τραυματίσουν θανάσιμα κάποιον από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί. 
ΔEITE TA BINTEO

Συνολικά, σε οκτώ συλλήψεις, πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες, προχώρησε η αστυνομία χθες, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση του κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, στο Κουκάκι, το οποίο είχε ανακαταληφθεί. Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου, στην ίδια περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι στην επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, που ολοκληρώθηκε στις 20:30, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ο ένας ανήλικος) και δύο γυναίκες. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

Σε βαθμό πλημμελήματος η δίωξη - Ελεύθερη η κόρη γνωστού ηθοποιού

Έξι αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 20 συλληφθέντων, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό.
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν συνολικά 21 συλληφθέντες με δύο δικογραφίες. Μεταξύ των προσαχθέντων στην Εισαγγελία ήταν και μία ανήλικη, κόρη γνωστού ηθοποιού που πρωταγωνιστεί σε δημοφιλή σειρά τηλεοπτικού καναλιού με μεγάλη επιτυχία, και η οποία με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη. Για τους υπόλοιπους 20 ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.
Οι εμπλεκόμενοι στην πρώτη δικογραφία διώκονται, κατά περίσταση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.
Για τη δεύτερη δικογραφία η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθειας.

Ένταση στην Ευελπίδων για τους συλληφθέντες

Εν τω μεταξύ, κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι φώναζαν συνθήματα, ενώ νωρίτερα όταν προσήχθησαν στον Εισαγγελέα επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και περίπου 50 συγκεντρωμένων. 
αλληλέγγυοι

Οι φίλοι και αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες, πέταξαν στους άντρες της ΕΛΑΣ καφέδες και μπουκάλια νερό ενώ κατά των αστυνομικών εκτοξεύθηκαν ακόμη και καρέκλες από τις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία απέναντι από τα δικαστήρια. Ένας από τους συγκεντρωμένους πέταξε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων μία σακούλα με ρούχα. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ενώ στο σημείο, εντός και εκτός των δικαστηρίων, παρέμειναν επί αρκετή ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: