Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΚΕΡΝΑΕΙ ΠΟΝΟ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΟΙΜΝΙΟ

Δεν μπορείς να μην απολαύσεις τον πόνο που κερνάει ο Δένδιας στα δεξιά σανοφάγα. Εχει και την πλάκα του το "κλάμα" που ρίχνουν κάτω από την ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών, ορισμένοι μπατριώτες.  

Δεν γνωρίζουμε και κανέναν Ελληναρά, απ' αυτούς που κατάπιναν αμάσητα, πατριδοκαπηλία, ψέματα, εθνικισμό και μπόλικη βλακεία κατεβαίνοντας μπουλοκουδών στα εθνικιστικά συλλαλητήρια ντυμένοι "Μεγάλοι Αλέξανδροι", με σάρισες και περικεφαλαίες να τους προτείναμε τους κατάλληλους στίχους για την περίπτωση, να τραγουδούν: "Μην παραχαράζετε την Ιστορία, μας έχει φάει η μαλακία!; 

Και καλά το γαλάζιο ποίμνιο. απ' αυτό δεν μπορείς να έχεις και πολλές απαιτήσεις. Αλλά τα στελέχη της δεξιάς που δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους και μας διατυμπάνιζαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν καμιά χώρα με το όνομα Βόρειος Μακεδονία; Τι έγινε η ηγεσία τω "μακεδονομάχων"; ρε παιδιά; Που έχουν εξαφανιστεί ο Σαμαράς, ο Γεωργιάδης, ο Πατούλης, ο Πλεύρης, ο Βορίδης, και αυτά τα νεοδημοκρατικά καλόπαιδα. 

Απλώς εξαφανιζόλ. Και είναι λογικό. Ο πατριωτισμός όλων αυτών είναι ανύπαρκτος και ο εθνικισμός τους το εργαλείο που το χρησιμοποιούν ανάλογα τις συγκυριακές τους στοχεύσεις.

Πόσο δίκιο είχε ο Μάνος Χατζιδάκις που έγραφε: "Ο εθνικισμός είναι κι αυτός νεοναζισμός. Ο πατριωτισμός των φασιστών, έχει τόση σχέση με την πατρίδα, όση σχέση μπορεί να έχουν με τον πατριωτισμό τα άλογα, επειδή συμμετέχουν σε παρελάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: