Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΙΤΕΑ: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σαράντης Μιχαλόπουλος Κάτοικος Ιτέας

Πως πάει κάποιος από την Ιτέα στο κοιμητήριο της πόλης ; Για πολλούς, αυτό το ερώτημα δεν έχει νόημα, καθώς ο κινούμενος με αυτοκίνητο προς την κατεύθυνση της Άμφισσας, λίγο πριν τον κόμβο που οδηγεί στη Δεσφίνα, στρίβει αριστερά.

Βέβαια, όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η στροφή απαγορεύεται και επιπλέον είναι και επικίνδυνη διότι δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα για τα αυτοκίνητα που έρχονται προς Ιτέα.

Τυπικά, ο σωστός τρόπος προσέγγισης του κοιμητηρίου είναι να πάρει κανείς τον δρόμο προς το Γαλαξείδι και στη συνέχεια, μετά το φυτώριο, να στρίψει δεξιά, στον ονομαζόμενο παλιό δρόμο Γαλαξειδίου και να πάει στο κοιμητήριο μέσω γυμναστηρίων και κολυμβητηρίου.

Πόσοι από τους κατοίκους της Ιτέας το κάνουν αυτό ; Μάλλον λίγοι. Και τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές ; Απλώς δείχνουν «ανοχή»,

Θα μπορούσε όμως να «υποχρεωθούν» οι πολίτες να μην κάνουν αυτή τη παράβαση και να ακολουθήσουν τον άλλο δρόμο, έστω και αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη και σίγουρα «ξεβολεύει» αρκετούς ;

Μία κατάλληλη σήμανση στην έξοδο της Ιτέας θα αποκαθιστούσε τα πράγματα. Και αν κάποιος ισχυριστεί ότι αυτό δεν θα βοηθούσε καθόλου, θα μπορούσε μία από τις κάμερες που υπάρχουν στον δρόμο προς Άμφισσα και που μάλλον είναι ανενεργές, να τοποθετηθούν σε εκείνο το σημείο και να καταγράφουν τις παραβάσεις, επιβάλλοντας και το σχετικό πρόστιμο.


 


Βεβαίως, μία άλλη λύση θα μπορούσε να είναι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, αν οι υπόλοιπες συνθήκες του ευρύτερου κόμβου το επιτρέπουν. Σίγουρα οι αρμόδιοι φορείς και παράγοντες κάτι θα έχουν σκεφθεί, ίσως μάλιστα να έχουν δρομολογήσει κάποια λύση, όμως ο καιρός περνά και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Άλλωστε, ο κόμβος αυτός πρόσφατα ανακαινίστηκε με νέα ασφαλτόστρωση και με καινούργια διαγράμμιση στο οδόστρωμα που επιβεβαιώνει την τυπικά μη επιτρεπόμενη στροφή προς τα αριστερά στο ύψος του κοιμητηρίου.

 

Σαράντης Μιχαλόπουλος

Κάτοικος Ιτέας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: