Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»

Δελτίο Τύπου Ανανεωτικής Δύναμης

Με μεγάλη μας χαρά, χθες, υποδεχθήκαμε την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την υπογραφή της σύμβασης του έργου  «Κατασκευή δικτύου φωτισμού Λόφου Αγίων Αναργύρων», προϋπολογισμού 60.800,00€. Αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του λόφου και τις προοπτικές οι οποίες αναδύονται μέσω αυτού. Χαρακτηριστικά ανοίγει ο δρόμος για ανάπτυξη δραστηριοτήτων, ειδικών εκδηλώσεων και δημιουργία υποδομών τουριστικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα που εξειδικεύσαμε στο πρόγραμμά μας προεκλογικά και έχει ανάγκη ο τόπος.

Ως παράταξη αισθανόμαστε ταυτόχρονα λύπη και δικαίωση και ως εκ τούτου επιλέγουμε να τοποθετηθούμε. Λύπη διότι εδώ και πέντε χρόνια υπάρχουν έργα που κρατούνται πίσω για μικροπολιτικές και όχι μόνο σκοπιμότητες μιας και έχει ήδη εξασφαλισθεί χρηματοδότηση πριν το 2019 αλλά λιμνάζουν στα ράφια της Τεχνικής Υπηρεσίας. Από την άλλη όμως αισθανόμαστε δικαίωση γιατί έργα που πιστεύαμε ότι θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στην περιοχή και που πολύ δύσκολα βρήκαμε χρηματοδοτήσεις την περίοδο 2014 – 2019 έστω και τώρα αναγνωρίζονται και αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά.

Φυσικά ακόμη χρειάζονται αποφασιστικά βήματα για την υλοποίηση των έργων που σχεδιάστηκαν και βρήκαν χρηματοδότηση την περίοδο 2014 – 2019 και για τα οποία θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε γιατί τα θεωρούμε μείζονος σημασίας για τον τόπο μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε για την Δημοτική Ενότητα Ιτέας :

1. Αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Ιτέας (Π.Δ.Ε. Περιφέρεια Στερεάς, προϋπολογισμού 1.400.000€)

2. Δύο νέα γήπεδα Τένις Ιτέας (Π.Δ.Ε. Περιφέρεια Στερεάς, προϋπολογισμού περ. 350.000€)

3. Κατασκευή Δυτικού Κόμβου Ιτέας (Π.Δ.Ε. Περιφέρεια Στερεάς, προϋπολογισμού περ. 1.800.000€)

Τέλος συνιστούμε εγκράτεια και σύνεση ως προς τους “πανηγυρισμούς” αντιδημάρχων όταν αναφέρονται σε έργα που δεν έχουν επεξεργαστεί ή έχουν αντιπολιτευτεί με τον χειρότερο τρόπο τα προηγούμενα χρόνια κρατώντας τον τόπο πίσω.


Δεν υπάρχουν σχόλια: