Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΛΦΩΝ - ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Εξυπηρετήσεις με τα χρήματα των δημοτών

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους τον Οκτώβριο, χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ, εγώ και η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Κορομπίλη καταψηφίσαμε την πολιτική επιλογή της τοποθέτησης του κυρίου Κούσουλα στην θέση του μέλους του Δ.Σ. με πλήρη απασχόληση και αμοιβή ίση με το 95% της αμοιβής του Προέδρου. Για εμάς είναι ζήτημα αρχής πως θα πρέπει να αλλάξει η νομοθετική επιλογή έμμισθου μέλους του Δ.Σ. με διοικητικές ευθύνες και αντί αυτού να γίνεται ανοιχτή πρόσκληση με διαυγείς διαδικασίες προς κάθε ενδιαφερόμενο με κατάλληλα προσόντα και εμπειρία για την καλύτερη και πιο αποδοτική λειτουργία της επιχείρησης.

Ο λόγος συνεπώς για τον οποίον καταψηφίσαμε, ήταν ότι θεωρούμε πως στην συγκεκριμένη θέση ευθύνης της δημοτικής επιχείρησης θα έπρεπε να οριστεί ένας συμπολίτης μας με εργασιακή εμπειρία, γνώσεις και εξειδίκευση πάνω σε διοικητικά και τεχνικά ζητήματα της ΔΕΥΑ. Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, δυστυχώς, ο τόπος μας μικραίνει και αντί να αναζητούμε νέους ανθρώπους να αναλάβουν θέσεις ευθύνης και να γυρίσουν πίσω, εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τακτοποιήσεις και ρουσφέτια συμβούλων που δεν εκλέχθηκαν και πόσο μάλλον σε μια υπερχρεωμένη επιχείρηση όπως αυτή της ΔΕΥΑ.

Επίσης προς αποφυγή μελλοντικών εντυπώσεων,

από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ξεκαθαρίζουμε πως ο λόγος για τον οποίο αρνηθήκαμε να μπούμε στην λογική πρότασης ονόματος για αυτή την θέση, ήταν επειδή προσχηματικά ερωτηθήκαμε από την στιγμή που ήταν προαποφασισμένο και τετελεσμένο γεγονός η τοποθέτηση του πρώην Αντιδημάρχου από την πλευρά της πλειοψηφίας.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σμαράγδης Παντελής Δ.Ε. Ιτέας

Κορομπίλη Χριστίνα Δ.Ε. Παρνασσού – Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: