Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 20.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ενεργοποιείται την επόμενη εβδομάδα τη διαδικασία πληρωμής.
Προκαταβολή σύνταξης που ισούται με το 50% του βασικού τους μισθού προσαυξημένου με το 50% τυχόν επιδόματος χρόνου υπηρεσίας θα λάβουν την επόμενη Παρασκευή 28 Ιουνίου περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι που αποχώρησαν από τις υπηρεσίες τους λόγω συνταξιοδότησης.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενεργοποιεί την επόμενη εβδομάδα τη διαδικασία  πληρωμής της προκαταβολής σύνταξης στους υπαλλήλους του Δημοσίου οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτησης συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα οι υπάλληλοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης θα λαμβάνουν ως προκαταβολή το 50% του βασικού,
τους μισθού προσαυξημένου με το 50% τυχόν επιδόματος χρόνου υπηρεσίας. Για υπαλλήλους με αναπηρία άνω του 67% ή για όσους είναι γονείς τέκνων με αναπηρία ή έχουν τρία και άνω τέκνα το ποσοστό της προκαταβολής φθάνει το 60% του βασικού μισθού.
Το ποσό της προκαταβολής υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του μισθολογικού κλιμακίου της 31ης Οκτωβρίου 2011 και συμψηφίζεται με τα αναδρομικά ποσά της καταβαλλόμενης σύνταξης. Η προκαταβολή υπόκειται μόνο σε κρατήσεις φόρου εισοδήματος και υγειονομικής περίθαλψης.
Η καταβολή της προκαταβολής της σύνταξης στους συνταξιούχους - λειτουργούς του Δημοσίου θα γίνεται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ). Για τους μήνες μετά τον Ιούνιο η προκαταβολή σύνταξης θα καταβάλλεται στις 10 κάθε μήνα . Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή συμπίπτει με αργία, η καταβολή θα γίνεται την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Η προκαταβολή σύνταξης θα χορηγείται έως και οκτώ μήνες.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: