Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ

Καμία συμφωνία για το μεταβατικό στάδιο της λειτουργίας στη δημόσια τηλεόραση δεν υπήρξε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Το μοναδικό θετικό στοιχείο είναι ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νέος δημόσιος φορέας με σαφώς μικρότερο αριθμό εργαζομένων και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις Βενιζέλου – Κουβέλη που δεν ανέφεραν σε κανένα σημείο την λέξη «ΕΡΤ» παρά μόνο «δημόσια τηλεόραση»
Που διαφωνούν οι πολιτικοί αρχηγοί,
 

• Στον αριθμό των εργαζομένων που θα υπογράψουν δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις. Ο πρωθυπουργόςθέλει όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό. Οι Βενιζέλος και Κουβέλης θέλουν όλους και μετά να αρχίσει η εκκαθάριση με τη δημιουργία του νέου φορέα.

• Στο πρόγραμμα της μεταβατικής λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης. Ο πρωθυπουργός θέλει από μία συχνότητα να μεταδίδεται το ίδιο πρόγραμμα και στις άλλες δύο. Να μεταδίδονται τρία δελτία, ντοκιμαντέρ και το αρχείο της ΕΡΤ. 

Ο Φ. Κουβέλης ζητά πλήρες πρόγραμμα και στις τρεις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης. Η πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ όπως είναι λογικό απαιτεί μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων προκειμένου να υπάρξει «φουλ» πρόγραμμα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση του πρωθυπουργού.
• Τεχνικά «αγκάθια». Δυστοκία υπάρχει και για το χώρο από τον οποίο θα εκπέμψει κατά τη μεταβατική περίοδο ο δημόσιος φορέας καθώς στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να επιχειρηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Σχετικά καλύτερο το κλίμα σε σχέση με την Δευτέρα
Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως το κλίμα στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν σχετικά καλύτερο σε σχέση με αυτό της Δευτέρας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρξαν και αυτή την φορά υψηλοί τόνοι.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ιδιαίτερη βαρύτητα για την σημερινή νέα σύσκεψη στο Μαξίμου θα έχουν και οι ομιλίες των δύο κυβερνητικών εταίρων στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε σε καμία από τις δεκάδες ερωτήσεις που δέχθηκε μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Υπήρξε μια σύνθετη πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο. Ένα από τα θέματα ήταν πως θα λειτουργήσει η δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σεβασμό στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, τα οποία είχε θέσει από προχθές ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου. 


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: