Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει πλέον η αναζήτηση των επικίνδυνων αλβανών κακοποιών που μετά την απόδρασή τους από τις φυλακές των Τρικάλων έχουν δολοφονήσει δύο ανθρώπους, έχουν απειλήσει τις ζωές όσων τους πλησίασαν, έχουν ληστέψει και κλέψει διαδοχικά αυτοκίνητα με στόχο να μείνουν ασύλληπτοι. Εως αργά χθες βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους στην ορεινή Ναυπακτία.
Το στίγμα των ασύλληπτων κακοποιών εντοπίσθηκε στη Ναυπακτία χθες τα ξημερώματα. Μετά τη δολοφονία του 37χρονου αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο,
οι δραπέτες είχαν διαφύγει με ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Εκτός από τα Καλάσνικοφ που είχαν, ενίσχυσαν το οπλοστάσιό τους με τα όπλα τριών αστυνομικών και αναβάθμισαν τον εξοπλισμό τους με τα αλεξίσφαιρα που απέσπασαν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Προκειμένου να δυσκολεύουν τις έρευνες της Αστυνομίας κλέβουν νέα αυτοκίνητα και εγκαταλείπουν τα προηγούμενα, ενώ κινούνται μόνο τις νυχτερινές ώρες. Λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα χθες, στην περιοχή Φιλοθέη Φωκίδας, οι δραπέτες - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - εισέβαλαν σε σπίτι της περιοχής από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, άρπαξαν τα κλειδιά του αγροτικού αυτοκινήτου - ενός λευκού Mitsubishi - του ιδιοκτήτη και διέφυγαν.
Ο ιδιοκτήτης ξύπνησε από τον θόρυβο της μηχανής και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία που ακροβολίστηκε στην περιοχή. Λίγο αργότερα το κλεμμένο αγροτικό έπεσε πάνω σε μπλόκο αστυνομικών της ομάδας Πρόληψης - Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στη γέφυρα Ρέρεσι σε ορεινή περιοχή της Ναυπακτίας. Οι αστυνομικοί επέβαιναν σε δύο τζιπ. Οι δράστες με το κλεμμένο αγροτικό πλησίασαν σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων, αλλά αυτή τη φορά απέφυγαν την ένοπλη συμπλοκή. Εκαναν αμέσως αναστροφή και διέφυγαν στην αντίθετη κατεύθυνση. Αστυνομικοί πυροβόλησαν δυο φορές στον αέρα αλλά οι κακοποιοί κατάφεραν να ξεφύγουν. Αμέσως δόθηκε σήμα συναγερμού και ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Οι αστυνομικοί πρόλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και διέκριναν τουλάχιστον τρία άτομα, τα δυο στην καμπίνα και το τρίτο στην καρότσα του αγροτικού. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικών μονάδων και ελικοπτέρου.
Το μεσημέρι οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην ακτίνα κοντά στα μοναστήρια του Βαρνάκοβα και της Αμπελακιώτισας Ναυπακτίας, τα οποία για αρκετή ώρα είχαν αποκλεισθεί και απαγορευόταν η πρόσβαση. Η επιχείρηση στην αχανή περιοχή παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες και έως αργά χθες το βράδυ είχαν στηθεί μπλόκα σε όλα τα δυνατά σημεία. Ωστόσο, οι δραπέτες παρέμεναν ασύλληπτοι. Το γεγονός πάντως, ότι ο επικίνδυνος δραπέτης Μαριάν Κόλα και η συμμορία του εξακολουθούν να κινούνται στη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες ότι προσπαθούν να φθάσουν στα σύνορα και να διαφύγουν προς την Αλβανία.

Ξέρει την περιοχή σαν την παλάμη του
Ο Κόλα, πριν αρχίσει τις ληστείες, εργαζόταν σε αγροτικές δουλειές στην Κορινθία και την Αργολίδα. Τις περιοχές αυτές, σύμφωνα με την Αστυνομία, τις γνωρίζει σαν την παλάμη του. Γι’ αυτό, λένε, όταν εντοπίστηκε μετά τη ληστεία σε ταβέρνα στη Μάνδρα, κινήθηκε για να ξεφύγει προς την Κορινθία


Δεν υπάρχουν σχόλια: