Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΠΟΥ «ΠΑΙΖΕΙ» Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ;

Γιατί ξαφνικά άλλαξε στάση έναντι του Σαμαρά;  Μέγιστη έκπληξη προξένησε όχι μόνο στους πασόκους αλλά ευρύτερα, η αιφνίδια (;) αλλαγή στάσης έναντι της κυβέρνησης Σαμαρά και προσωπικά έναντι του πρωθυπουργού ενός παλιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ με ειδικό βάρος στις εσωκομματικές εξελίξεις, πολύ περισσότερο μετά από δεκάδες αποχωρήσεις και αποστασιοποιήσεις άλλων ιστορικών στελεχών, του Κ. Σκανδαλίδη.
Μέχρι πριν λίγες μέρες ο Σκανδαλίδης ήταν κάθετος εναντίον του Αντ. Σαμαρά και της κυβέρνησής του. Μάλιστα σε κάθε σχεδόν συνεδρίαση κομματικού οργάνου ζητούσε την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ απ’ την κυβέρνηση και «υποχωρούσε» μόνο μέχρι του σημείου να αποδέχεται απλώς ανοχή και μάλιστα α-λα καρτ!
Συνεπώς με το ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης,
για την ΕΡΤ και τις οριακές καταστάσεις που δυναμικά δημιουργούνταν σχεδόν άπαντες θεωρούσαν δεδομένο ότι ο Σκανδαλίδης θα επανέφερε αυτή του την πρόταση και αυτό θα σήμαινε σοβαρό πρόβλημα στον Βενιζέλο.
Ειδικά μετά τη ρήξη που επέλεξε ο Φ. Κουβέλης, η αίσθηση ήταν πως τυχόν εμμονή Σκανδαλίδη στις πάγιες θέσεις και απόψεις θα δυσκόλευε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην κυβέρνηση χωρίς τη ΔΗΜΑΡ.
Έκπληκτα όμως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη νυχτερινή σύσκεψη στην Ιπποκράτους είδαν τον Σκανδαλίδη να υπερθεματίζει υπέρ της παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και μάλιστα με ενεργό συμμετοχή πολιτικών στελεχών!
Μεγαλοπρεπής κυβίστηση!
Και μάλιστα ήταν τόσο το πάθος του υπέρ αυτής της θέσης, ώστε να του απονείμει εύσημα ο Βενιζέλος και να υπογραμμίσει ότι προσυπογράφει αυτά που «λέει ο Κώστας»!
Τι είχε μεσολαβήσει;
Είχαν προηγηθεί δύο συναντήσεις Βενιζέλου-Σκανδαλίδη.
Στη διάρκειά τους έγινε μια de profundis συζήτηση που περιλάμβανε τα πάντα.
Και το κομματικό μέλλον του «Κώστα».
Και την πιθανότητα να έχει ένα κεντρικό ρόλο εσωκομματικά, «διακριτό», με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε περίπτωση εσωκομματικής κρίσης στο μέλλον!
Και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση.
Και –αυτό κρατήστε το- το ενδεχόμενο να είναι κοινός υποψήφιος Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ για το δήμο Αθηναίων!


Δεν υπάρχουν σχόλια: