Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο – αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανόν να πάμε σε εθνικές εκλογές - κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. [paraskhnio]
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5 πριν από λίγο ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στις σχετικές ζυμώσεις για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών επεσήμανε: «Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά δεν μπορεί να πάει δύο χρόνια. Θα πρέπει το φθινόπωρο να τελειώνει γιατί μπορεί να έχουμε πολιτικές εξελίξεις μετά!» είπε με έμφαση.

Ως προς την δική του στάση για το εάν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση για είσοδό του στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να υπουργοποιηθεί, συμπληρώνοντας πως η στάση του θα εξαρτηθεί από την προγραμματική συμφωνία Σαμαρά- Βενιζέλου. «Αν είναι ένα φλύαρο κείμενο δε με αφορά (σ.σ. η κυβερνητική θέση). Αν είναι κείμενο στοχοθετημένων πολιτικών βεβαίως και με αφορά» είπε με νόημα.

Παράλληλα,πρότεινε μια... σολωμόντειο λύση,
προκειμένου να επιλυθούν τα διαδικαστικά προβλήματα για την κοινοβουλευτική συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ.

«Μπορούμε να πάμε σε μια λύση «ΠΑΣΟΚ Ανεξαρτήτων»» είπε μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Λοβέρδος αποκαλύπτοντας ότι θα απευθυνθεί και στον Απόστολο Κακλαμάνη, η εμπειρία του οποίου – ως διατελέσαντος επί χρόνια προέδρου της Βουλής – είναι σημαντική.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λοβέρδος θέλησε να καταστήσει σαφές ότι – αν και δεν διαλύεται το κόμμα του όπως διευκρίνισε – ότι ποντάρει πολύ στην συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ/Ελιά.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον καλημέρισαν ως πρόεδρο της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, ο κ. Λοβέρδος έσπευσε να διορθώσει χαμογελώντας: «Λέμε και Ελιά τώρα»...


Epikairo: Όσοι έχουν συναναστραφεί το ΠΑΣΟΚ αποκτούν μια σπάνια ικανότητα να ανακαλύπτουν νεολογισμούς. "ΠΑΣΟΚ Ανεξαρτήτων" λοιπόν προτείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος για την ώρα βρίσκεται μέσα στο παιδικό πάρκο που του έχει αγοράσει ο Βενιζέλος και με την πιπίλα στο στόμα προβλέπει εκλογές, έτσι γιατί μπορεί. Αφού ο Βενιζέλος τον έβγαλε από την θερμοκοιτίδα της πολιτικής εξαφάνισης, μέσα στο καλοκαίρι πιθανό να αρχίσουν Σαμαράς-Βενιζέλος να του μαθαίνουν να περπατάει, μιας και τον περιμένει υπουργικός θώκος από τη μια και επιστροφή με το άλλο θείο βρέφος, το Αηδόνι, στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. ως τότε θα δηλώνει ότι είναι "Ελιά" πάλι γιατί έτσι μπορεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια: