Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

''ΦΟΥΣΕΚΕΙΟΝ !!!...'' ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;...

Από τα ''αγίνωτα''...

   Η Κοινότητα Μουσουνίτσας ''ακούσα'', ετίμησε (ταυτιζόμενη με αυτόν) τον αυτο-αναγορευθέντα σε ευεργέτη της, παραιτηθέντα και εν δυνάμει υπόδικο τέως Δήμαρχο του Δήμου Δελφών,Νικόλαο Φουσέκη!
Στην είσοδο του χωριού, στο οίκημα του παλαιού Σχολείου, ανηρτήθη η ''πρωτοεμφανιζόμενη''σήμερα πινακίδα, με την οποία, μετονομάζεται το πάλαι ποτέ ζυμωτήριο χαρακτήρων, συνειδήσεων και γνώσης, σε ακίνητο εμπέδωσης πολιτικών σκοπιμοτήτων, ουδεμία σχέση εχουσών με την ανιδιοτελή (και σεμνή) προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
   Συνεργείο του Δήμου Δελφών, φωταγώγησε την πινακίδα, το νέο απόκτημα της Κοινότητος, επί της οποίας αναγράφεται ότι :
   Ο (τέως) Δήμαρχος Φουσέκης, επί Αντιδημαρχίας κάποιου, με πρόεδρο της Κοινότητος κάποιον άλλον, με πρόεδρο Συλλόγου κάποιαν και μαζί και με κάποιον άλλον, έθεσαν τα ονόματα εαυτών σε κοινή θέα αναγνώρισης και υπόμνησης προς τους κατοίκους, ούτως ώστε, το μεγαλειώδες έργο της ανακαινήσεως του παλαιού Σχολείου στην Μουσουνίτσα και της μετατροπής του σε ''Στέκι Νεολαίας'', να σημαδέψει ανά τους αιώνας την πολιτιστική προσφορά των ανωτέρω στην Κοινότητα!
Το ότι στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το Κοινοτικό Γραφείο,
ουδόλως περιορίζει το μέγεθος της προσφοράς.
   Και για να γίνει αντιληπτό το ύψος της αγαθοεργίας, να σημειώσουμε :
- Με χρήματα της πρώην Νομαρχίας Φωκίδος (επί Νομαρχίας Φουσέκη), εκπονήθηκε η μελέτη του έργου (δημόσιο χρήμα).
-  Με την υλοποίηση του έργου από τον Δήμο Δελφών (δημοτικό χρήμα).
-  Με την πολλαπλή χρήση του ακινήτου από την Κοινότητα,
είναι λογικό να λέει ο εν δυνάμει υπόδικος τέως Δήμαρχος, ότι είναι δική του προσφορά στο χωριό.  Και λογικά, θα έπρεπε να δοθεί το όνομά του στο ευεργέτημα.  Όπως και έγινε.  
Το ίδιο δεν έγινε με το ''Ζάππειο'';  Με το θωρηκτό ''Αβέρωφ'', τι έχει γίνει;  Μήπως με το''Ωνάσειο'';...
''Φουσέκειον''  λοιπόν!
Κύριε Καραγιάννη, πρώην Αντιδήμαρχε της Δ.Ε. Καλλιέων, κάποιος/κάποιοι αποφάσισαν για αυτή την πινακίδα.  Γιατί σιωπάτε;

Διαπίστωση :  Εάν στην έννοια ''Φαρισσαϊσμός'', προσθέσουμε την πολιτική σκοπιμότητα, τηνιδιοτέλεια, τον Ναρκισσισμό και την υποδικία, δημιουργούμε μια νέα παγκόσμια σταθερά : τον''Φουσεκισμό''!...

πηγη.epikourositeas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: