Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΕΟΣ: ΤΙ «ΠΑΙΧΤΗΚΕ» ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Ποιοι τον στήριξαν. Πώς πήγε «άπατη» η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του. 

Τι απαντά η ΝΔ και η Ζέττα Μακρή στις καταγγελίες ότι στήριξαν –ατύπως– Μπέο...
Αποτελεί αναμφίβολα την υποψηφιότητα που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας. Ενας άνθρωπος υπόδικος ο οποίος με το που εξελέγη δήμαρχος φρόντισε να στολίσει τους αντιπάλους του με διάφορα κοσμητικά επίθετα πεζοδρομιακού επιπέδου. Ο λόγος για τον Αχιλλέα Μπέο ο οποίος είναι πλέον δήμαρχος Βόλου.
Ο Αχιλλέας Μπέος, εξελέγη με 53,13%, αφήνοντας πίσω του τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, Μαργαρίτη Πατσιαντά, με 46,87%
Ο Αχιλλέας Μπέος, εξελέγη με 53,13%, αφήνοντας πίσω του τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, Μαργαρίτη Πατσιαντά, δεύτερο με 46,87%. Πρώτη πράξη του με το που εξελέγη,
ήταν να «στολίσει» τον κ. Πατσιαντά λέγοντας: «Είναι ένας άνθρωπος χωρίς αξιοπρέπεια, που αύριο η Κουμουνδούρου θα στείλει στο σπίτι του, αν και εσείς τον στείλατε από σήμερα».
Ο αντίπαλος του, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, έκανε λόγο για μέλη της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιά στοιχεία που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία τα οποία στήριξαν την υποψηφιότητα Μπέου. Ο κ. Πατσιαντάς υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και στον β' γύρο είχε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν βγήκε ανοιχτά ούτε υπέρ, ούτε όμως και κατά του Αχιλλέα Μπέου.
Τα ερωτηματικά από την «αδύναμη» παρουσία της ΝΔ
Η Νέα Δημοκρατία, κατέβασε μια χαλαρή υποψηφιότητα στον Βόλο, τον Μιχάλη Μιτζικό, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις το 13,25%. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤheTOC.gr, τα σημαίνοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν ήθελαν να κατέβουν στον δήμο Βόλου, καθώς φοβόντουσαν μια ενδεχόμενη εκλογική συντριβή. Αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά στελέχη της ΝΔ να στηρίξουν τον Αχιλλέα Μπέο, όχι όμως φανερά.
Επίσης, ένας πρώην υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στον Βόλο, ο Γιώργος Μουλάς, κατέβηκε με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μουλάς τα έχει «σπάσει» με την Νέα Δημοκρατία.
Ζέττα Μακρή στο ΤheTOC.gr: Κοιτάμε επιφυλακτικά την υποψηφιότητα Μπέου
Η υφυπουργός Υγείας και πρώην υποψήφια δήμαρχος Βόλου, Ζέττα Μακρή, μίλησε στο ΤheTOC.gr για την υποψηφιότητα Μπέου, αναφέροντας ότι η ΝΔ στον Βόλο ψήφισε κατά συνείδηση. Παράλληλα, το βράδυ των ευρωεκλογών η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίηση της για το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε κανένα δήμο στη Μαγνησία. Εξηγώντας τις δηλώσεις της, η κ. Μακρή είπε πως η ΝΔ στη Μαγνησία κέρδισε 4 δήμους, κάτι που δεν είχε κάνει στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα Μπέου λέγοντας πως «είναι επιβεβλημένο να σεβαστούμε την πλειοψηφία», ωστόσο συμπλήρωσε ότι κρατά στάση αναμονής μέχρι να δει το έργο του νέου δημάρχου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: