Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΟΙ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ

Talpa europαea): Ασπάλακας ή κοινώς τυφλοπόντικας

Ο Τυφλοπόντικας, είναι ένα συμπαθέστατο εντομοφάγο τρωκτικό, μικρού μεγέθους, που ζει σε υπόγειες στοές.
Έχει μικρά μάτια τα οποία καλύπτονται από επιδερμίδα και γι’ αυτό η όρασή του είναι ασθενής.
Εχει πολύ απαλό καστανό-γκρίζο τρίχωμα και παρότι διαθέτει δυνατούς κυνόδοντες και νύχια, είναι ένα άκακο, φοβισμένο αλλά και παρεξηγημένο ζωάκι.
Μεταφορικά, λέμε τυφλοπόντικες ανθρώπους, με ασθενή πνευματική όραση, που συνηθίζουν να ζουν στο σκοτάδι και οι οποίοι δεν είναι τόσο αθώοι, όπως οι ασπάλακες.
Φοβούνται και μισούν οτιδήποτε κινείται στο φως.
Στη γλώσσα των μυστικών υπηρεσιών, τυφλοπόντικες ονομάζονται οι διπλοί πράκτορες.
Το είδος αυτό ευδοκιμεί και στον βρώμικο ιδεολογικό πόλεμο. Τον τελευταίο καιρό, βλέποντας την διαρκώς ανερχόμενη ισχύ των Μπλογκς στον τομέα της πληροφόρησης και εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία, οι
τυφλοπόντικες βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους γράφοντας και οι ίδιοι οι διαχειριστές τα σχόλια ως «ανώνυμοι».
Το σκοτάδι είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους.
Σκοπός τους είναι η δημιουργία σύγχυσης, η διάχυση ψευδών ειδήσεων η συκοφάντηση και ο δημόσιος διασυρμός όσων θεωρούν ιδεολογικούς αντιπάλους τους..
Ζουν και εργάζονται συνήθως σε υπόγεια.
Προσποιούμενοι δήθεν τους οργισμένους «καθαρούς» πολίτες,
χρησιμοποιούν διάφορα ψευδώνυμα για να ρίξουν το δηλητήριό τους, όπως τα ερπετά και εδώ διαφέρουν από τους ασπάλακες.
Οι ασπάλακες επέλεξαν το σκοτάδι μόνο και μόνο για να επιβιώσουν, ενώ οι ανθρώπινοι τυφλοπόντικες, το κάνουν, κάποιοι με το αζημίωτο αλλά οι περισσότεροι γιατί ηδονίζονται σπιλώνοντας και ρουφιανεύοντας.
Το μοναδικό τους επιχείρημα, είναι η δήθεν Δημοκρατία και Ελευθερία του διαδικτύου και των Μπλογκς.
Αυτό ακριβώς που επεσήμανε και ο μέγας μαθητής του Αριστοτέλη και διάδοχός του στην «Περιπατητική Σχολή», ο Θεόφραστος (372-287 π.Χ.) στο Χαρακτήρα του συκοφάντη:»κακώς λέγειν αποκαλών παρρησίαν και δημοκρατίαν και ελευθερίαν και των εν τω βίω ήδιστα τούτο ποιών» (την συκοφαντία την ονομάζει(ο τυφλοπόντικας) ελευθερία του λόγου, Δημοκρατία και ελευθερία (παρότι) η συκοφαντία του προκαλεί την μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή».
Είναι απαραίτητο και θεμιτό να υπάρχει ανωνυμία για όσους σχολιάζουν, εκθέτοντας την άποψή τους με επιχειρήματα και δεν επιθυμούν να εμφανίσουν το πρόσωπό τους.
Όταν όμως κάποιοι απλώς συκοφαντούν, βρίζουν και βγάζουν τα εσώψυχά τους σε βάρος άλλων, που δεν τους γνωρίζουν καν, τότε, αυτό δεν έχει καμία σχέση με ελευθερία λόγου αλλά ελευθερία διάδοσης ασθενειών.
Πολλά μπλογκς, έχουν ήδη κατανοήσει τους μελλοντικούς κινδύνους και έχουν θέσει κάποιους όρους.
Αν αφήσουμε τους τυφλοπόντικες-συκοφάντες-υβριστές να κυριαρχήσουν στα μπλογκς, σαν ιοί, αφήνοντας παντού και δίχως αιδώ τα απορρίμματά τους, σε λίγο καιρό θα βρωμίσουν τα μπλογκς από τη δυσοσμία τους, πνίγοντας κάθε σοβαρή ελεύθερη έκφραση ανωνυμίας.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
vima iteas είπε...

Σχόλια υβριστικά κατά συγκεκριμένου, και με ονοματεπώνυμο δεν δημοσιεύονται

Ανώνυμος είπε...

Λάθος επικεφαλίδα βάλατε.
Η τυφλοποντικίνα έπρεπε να λέτε

Ανώνυμος είπε...

MΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΝ ΤΗ ΑΒΥΣΣΟ
ΑΠΟΜOΝΩΣH ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ....
Συνθέτουν το προφίλ μιας γυναίκας, που συσσωρευμένα όλα αυτά, την κάνουν επικίνδυνη και παχύσαρκη

Το γιατί συμβαίνουν στην ψυχή ενός ανθρώπου τέτοια, πρέπει να αναζητηθούν από ειδικό ψυχοθεραπευτη που πρέπει να ανατρέξει από την παιδική ηλικία και το οικογενειακό περιβάλλον, μέχρι σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Καρκίνος του στήθους
Οι πτεριδίνες είναι ουσίες που όλοι οι άνθρωποι εκκρίνουν στα ούρα τους. Έχει παρατηρηθεί ότι οι ασθενείς με καρκίνο εκκρίνουν περισσότερο από ό, τι θα μπορούσε να οριστεί ως "κανονικό". Ερευνητές από το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου του Μισούρι ανέπτυξαν μια νέα τεχνική παρακολούθησης των ούρων για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ο καθορισμός της ποσότητας πτεριδινών στα ούρα ενός ατόμου βοηθάει στην ανίχνευση του καρκίνου πριν από την μαστογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Στγχαρητήρια για το άρθρο σας. Ποτέ δεν είναι αργά,αν και έχει κάνει μεγάλες ζημιές η τυφλοποντικίνα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΧΟΝΤΡΕΣ