Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΣΚΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο «Διατήρηση και ανάδειξη γέφυρας στο χείμαρρο Σκίτσας», προϋπολογισμού 205.000,00 €.

     Από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας δημοπρατήθηκε το έργο «Διατήρηση και ανάδειξη γέφυρας στο χείμαρρο Σκίτσας».
     Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα LEADER, υπομέτρο: «Διατήρηση και αναβάθμιση Πολιτιστικών Χαρακτηριστικών Αγροτικής Υπαίθρου (Βρύσες-Γεφύρια) με προϋπολογισμό 205.000,00€»
     Oι εργασίες έχουν σαν σκοπό την επισκεψιμότητα και την αισθητική βελτίωση του γεφυριού στον χείμαρρο της Σκίτσας. Στην γέφυρα θα γίνουν χωματουργικές εργασίες εκβάθυνσης της κοίτης του χείμαρρου για την ανάδειξη του γεφυριού ώστε να γίνει επισκέψιμο. Θα γίνουν εργασίες υδροαμμοβολής για τον καθαρισμό του από τις επιφανειακές εναποθέσεις ρύπων,
βρωμιές κλπ καθώς και εργασίες αρμολογήματος για την αποκατάσταση της όψης του γεφυριού. Για την πρόσβαση στο γεφύρια θα γίνουν 6 σκαλιά (0.18m ρίχτι, 0.30m πλάτος) με πρόσοψη από πέτρα (αγκωνάρι) που θα είναι στις ίδιες αποχρώσεις με το υπόλοιπο γεφύρι. Θα γίνουν εργασίες επισκευής και επανατοποθέτησης όποιων πετρών λείπουν/έχουν φύγει από την αρχική τους θέση.
     Ακόμη θα γίνουν εργασίες ενίσχυσης των χαλαρών πρανών και της ανάδειξης του  γεφυριού με την τοποθέτηση τρισδιάστατου γεωπλέγματος σύμφωνα με τις υποδείξεις τις υπηρεσίας και μετά από προέγκριση των υλικών προς τοποθέτηση. Επάνω από το τρισδιάστατο γεώπλεγμα θα γίνει εναπόθεση φυτικής γης σε πάχος 0.30m και υδραυλική διασπορά για την αποκατάσταση της φυσικής βλάστησης.
     θα γίνει τοποθέτηση φωτιστικού σώματος για τον φωτισμό του έργου τις νυχτερινές ώρες και τέλος θα τοποθετηθεί κατακόρυφη σήμανση (πληροφοριακές πινακίδες τύπου Π-8δ) για την πληροφόρηση των διερχόμενων πεζών/οδηγών της θέσης του γεφυριού καθώς και τοποθέτηση επιγραφής τουριστικών αξιοθέατων πλησίον του γεφυριού με την ιστορία του και τεχνικά στοιχεία για την αρχιτεκτονική του.


                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: