Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Με σχεδόν διψήφια ποσοστά, 3 ευρωβουλευτές, 12 περιφερειακούς συμβούλους στις 13 περιφέρειες και διπλασιασμό των ποσοστών του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα, ο φασισμός φωνάζει «παρών».

Το εκλογικό σώμα όχι μόνο δεν αποδοκίμασε την ακροδεξιά ρητορική της, τα εγκλήματα και τις αποτρόπαιες συμπεριφορές που βαραίνουν στελέχη και οπαδούς της, αλλά επιδοκίμασε και επιβράβευσε το νεοναζιστικό μόρφωμα.
Οι ...παραπλανημένες ψήφοι
Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα εκλέξει τρεις βουλευτές. Δηλαδή δυο λιγότερους από τη Ν.Δ.
Το 9,3% που έλαβε στη μάχη για το ευρωκοινοβούλιο αποδεικνύει ότι η ψήφος στους υποψήφιους της Χρυσής Αυγής δεν αντιστοιχούν σε παραπλανηθέντες ψηφοφόρους, αλλά αντίθετα σε φιλικά προσκείμενους υποστηριχτές της που κλείνουν τα μάτια σε όσα μαύρα και αποτρόπαια έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα εις βάρος της.
Η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με τις προβλέψεις θα εκλέξει τρεις βουλευτές. Δύο λιγότερους από τη Ν.Δ. και τρεις λιγότερους από το ΣΥΡΙΖΑ,
ενώ την ίδια ώρα αφήνει πίσω της παραδοσιακά ιστορικά κόμματα όπως το ΚΚΕ που θα στείλει στην ευρωβουλή δύο βουλευτές.
Ξεπέρασε τον εαυτό της
Τα ποσοστά της που προσέγγισαν διψήφιο νούμερο είναι εμφανώς μεγαλύτερα από εκείνα που αποκόμισε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012. Τότε είχε λάβει 6,92%.
Οι αυξητικές της τάσεις διαφάνηκαν και την περασμένη Κυριακή στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ο υποψήφιος δήμαρχος για τον πρώτο δήμο της χώρας Ηλίας Κασιδιάρης είχε υπερδιπλασιάσει την ισχύ της οργάνωσης σε σχέση με το ποσοστό που είχε λάβει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και έγκλειστος τώρα στις φυλακές Κορυδαλλού Νίκος Μιχαλολιάκος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Εξέλεξε 12 συμβούλους σε 13 εκλογικές περιφέρειες
Τα στελέχη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μετατρέψουν τα εκλογικά της κέρδη σε μοχλό πίεσης
Ανάλογα εκλογικά οφέλη αποκόμισε και στις περιφερειακές εκλογές που εξέλεξε περιφερειακούς συμβούλους στις 12 από τις 13 εκλογικές περιφέρειες.
Είναι βέβαιο ότι τα στελέχη και οι βουλευτές της θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν τα εκλογικά της κέρδη σε μοχλό πίεσης προκειμένου να εξαγνιστούν από τα εγκλήματα τους οι ομοϊδεάτες τους.

Ηδη ο Ηλίας Κασιαδιάρης ζήτησε αργά το βράδυ την άμεση αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων προφυλακισμένων βουλευτών του κόμματος. Συνέδεσε δε για μια ακόμα φορά «τις φυλακίσεις, τη «συκοφάντηση» και τη φίμωση» με το φόβο, όπως είπε, του πολιτικού συστήματος έναντι της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: