Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Επειδή πολλοί ρωτούν και σίγουρα περισσότεροι αναρωτιούνται και επειδή μπορεί οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα να είναι υπερχρεωμένοι, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους μισθούς των νέων δημάρχων, που σύμφωνα με το νόμο μπορεί να φτάσουν το μισθό του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, δηλαδή περίπου 6.000 ευρώ μικτά σε περιπτώσεις δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων...
Ξεκινάμε ανάποδα για να σας δείξουμε και μια πονηριά μερικών που κατά τα άλλα φαίνονται στα μάτια των ψηφοφόρων «αθώοι».
Οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, οι πρόεδροι των 3μελών συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων λαμβάνουν «έξοδα κίνησης» (δηλ μηνιαίο «μισθό»), των οποίων το ύψος ορίσθηκε με υπουργική απόφαση στα 300,00-400,00 ευρώ μηνιαίως.
Γι αυτό αυτή τη θέση όσο αθώα και αν φαίνετε, την κυνηγάνε ειδικά στα χωριά, πολλοί πονηροί και πονηρές συμβουλοι.  
...Στους δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους ο μισθός του Δήμαρχου θα είναι ισόποσος με το 80% του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.  

Εάν οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου,
ανέρχονται σε 6.000,00 € περίπου, τότε ο Δήμαρχος θα λαμβάνει μισθό 4.800 € μικτά μηνιαίως
 
Οι Αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% του μισθού του Δημάρχου, δηλαδή από 2.400,00 € ο καθένας, ενώ...
ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του Δημάρχου, δηλαδή 1.920,00 €

Οι αποδοχές των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς και των προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, ΝΠΔΔ κλπ έχουν ως εξής: 

-Οι δημοτικοί σύμβουλοι αποζημιώνονται με 93,00 ευρώ ανά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
 
-Τα μέλη των επιτροπών (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) αποζημιώνονται με 46,00 ευρώ ανά συνεδρίαση της κάθε Επιτροπής.
 
-Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΝΠΔΔ έχουν αποζημίωση, όπως τα μέλη των προαναφερθεισών επιτροπών (Δηλαδή αποζημιώνονται με 46,00 ευρώ ανά συνεδρίαση του κάθε Διοικητικού Συμβουλίου).
 
Πρόεδρος των ΝΠΔΔ, (με οικονομικό απολογισμό άνω των 300 χιλιάδων ευρώ) έχει μισθό μέχρι τον μισθό Αντιδημάρχου, και ο Αντιπρόεδρος το μισό του μισθού αυτού.
 
Πρόεδρος της ΔΕΥΑ έχει μισθό που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον μισθό του αντιδημάρχου.
 
-Τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των κοινωφελών επιχειρήσεων έχουν αποζημίωση μέχρι το 4% του μισθού του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
 
-Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ μπορεί να έχουν αποζημίωση (ανά συνεδρίαση), ίση με την αποζημίωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
 
Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου έχουν μισθό, καθώς και τα Μέλη του ΔΣ αποζημίωση (ανά συνεδρίαση).
 
-Οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, οι πρόεδροι των 3μελών συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων λαμβάνουν «έξοδα κίνησης» (δηλ μηνιαίο «μισθό»), των οποίων το ύψος ορίσθηκε με υπουργική απόφαση στα 300,00-400,00 ευρώ μηνιαίως (ανάλογα με την απόσταση από την έδρα του δήμο).


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να είναι δίκαιο αυτό το δημοσίευμα θα πρέπει να αναφέρετε τι ισχύει στην περίπτωση που ο κατέχων αμοιβώμενο αξίωμα στους ΟΤΑ είναι υπάλληλος του Δημοσίου ή συνταξιούχος.Επίσης ποιος νομοθέτησε την ισχύουσα σχετική διάταξη. Έτσι, για να ξαναμάθουμε να συζητάμε. Ένας απλός πολίτης.

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΝΠΙΔ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.