Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΆΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

Υψηλά ποσοστά κατέγραψε η Χρυσή Αυγή μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Ειδικά στις φυλακές της Άμφισσας και του Μαλανδρίνου, που πρόσφατα απασχόλησαν τη δημοσιότητα για την υπόθεση Ιλία Καρέλι, το φασιστικό μόρφωμα συγκέντρωσε τα υψηλότερά του ποσοστά.
Πρώτη δύναμη ανέδειξαν οι φυλακισμένοι τη ΧΑ και στη φυλακή Χερσονήσου (Ηράκλειο), ενώ σε πολλά ακόμη κέντρα κράτησης, το κόμμα με τα προφυλακισμένα στελέχη «κονταροχτυπιέται» με τον ΣΥΡΙΖΑ.Πιο αναλυτικά, στο Μαλανδρίνο, οι κρατούμενοι ψήφισαν «δαγκωτό» ΧΑ κατά 31,75%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών.
Στην Άμφισσα, η διαφορά υπέρ του φασιστικού κόμματος είναι συντριπτική, αφού συγκεντρώνει 28,89% έναντι του 15,56% που καταγράφουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στη Χερσόνησο προηγείται η ΧΑ με 23,97% και ακολουθεί η ΝΔ με 5 μονάδες διαφορά.
Στις φυλακές Κορυδαλλού λειτούργησαν πέντε εκλογικά τμήματα,
στα τρία από τα οποία η ΧΑ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα.
Ενδεικτικά, εκεί όπου κρατούνται ο αρχηγός και οι βουλευτές της, η φασιστική οργάνωση πήρε 20,45% με πρώτη τη ΝΔ που συγκέντρωσε 31,82%.
Στο άλλο ειδικό τμήμα, από τους 28 ψηφίσαντες, το 23,53% επέλεξε τη ΧΑ και το 35,9% τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο τμήμα, η ΧΑ πέφτει στην τέταρτη θέση, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το Ποτάμι.
Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 44 ψήφους, η ΧΑ 13, η ΝΔ 12, η Κοινωνία Αξιών 3 και ακολουθούν ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας και το Παναθηναϊκό Κίνημα από 2, καθώς και η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, η Ενωση Κεντρώων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Οικολόγοι Βεργή, η ΕΛΙΑ, η Δραχμή και οι Οικολόγοι Πράσινοι με μία ψήφο.
Στις φυλακές Δομοκού, όπου πρόκειται να μεταφερθούν βαρυποινίτες από διάφορες φυλακές της χώρας, η ΧΑ (17,65%) αναδείχθηκε δεύτερη με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ (58,8%).
«Ποτάμι» στην Κω
Στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, που επίσης βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο με αφορμή τον θάνατο από βασανιστήρια του Αλβανού έγκλειστου Ιλια Καρέλι, οι κρατούμενοι ανέδειξαν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο τη ΝΔ και 20 ψήφους και τρίτη τη ΧΑ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα από τη δικαστική φυλακή της Κω (όπου πρώτο βγήκε το Ποτάμι και δεύτερη η ΧΑ) και το σωφρονιστικό κατάστημα Χαλκίδας όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ ισοψηφούν στο 24,53%.
Στο ειδικό τμήμα κράτησης νέων στον Βόλο, η ΧΑ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα με 21,21%, μετά τη ΝΔ.

Αντλήθηκε από: 'Εθνος
Σημείωση Amfissaface:
Πάγια κεντρική θέση αυτής της ιστοσελίδας είναι ότι η ψήφος στο ναζιστικό (από)κομμα είναι απορριπτέα και μη παραδεκτή για όποιο λόγο. Από εκεί και πέρα, ας αναρωτηθεί κανείς για τις συνθήκες εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων στα καταστήματα κράτησης Άμφισσας και Μαλανδρίνου και για το αν οι τοπικοί φορείς κι αιρετοί ασχολήθηκαν αποτελεσματικά με τη δραστική βελτίωση των συνθηκών αυτών κι αν έλαβαν υπ όψιν τις αλλεπάλληλες καταγγελίες κι οχλήσεις των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, όπως αυτές παρουσιάστηκαν τουλάχιστον στα δελτία τύπου και τις δημόσιες επιστολές που απηύθυναν επανειλημμένα...

Amfissaface


Δεν υπάρχουν σχόλια: