Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΓΓΕΛΑ ΚΟΚΚΟΛΑ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

Επικεφαλής ο Ηλίας Κικίλιας 
Την μεγάλη έκπληξη έκανε με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματός του ο Γιώργος Παπανδρέου, στην εκπνοή του χρόνου αργά χθες το βράδυ.
Και αν όλα τα βλέμματα στρέφονται διαχρονικά στο πρόσωπο του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας κάθε κόμματος, που ειρήστω εν παρόδω, στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για έναν αξιολογότατο επιστήμονα, η έκπληξη συνίσταται στην δωδέκατη τιμητική θέση του εν λόγω ψηφοδελτίου. Αυτήν κατέχει η ιστορική γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα. Ένα πρόσωπο με υψηλό συμβολισμό, καθώς υπήρξε από τους στενότερους συνεργάτες τόσο του «Γέρου της Δημοκρατίας» όσο και του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στα πλέον δύσκολα χρόνια της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου. Έχοντας υπογράψει μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ,
το όνομά της μεταξύ αυτών που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος, απαντά από μόνο του σε όσους στην Χαριλάου Τρικούπη, διεκδικούν μόνο για τον εαυτό τους την ιστορικότητα της παράταξης.
Ιδιαίτερους συμβολισμούς πάντως έχει στο σύνολό του το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος. Ξεκινώντας κανείς από τον επικεφαλής του Ηλία Κικίλια, που ως διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, αλλά και ως διοικητής του ΟΑΕΔ στο παρελθόν, έχει ασχοληθεί με τα πλέον μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, αποτελεσματικό ως επαγγελματία και συνεπή στις θέσεις του. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου και εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος σήμερα Γιώργος Πεταλωτής, μεταξύ των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.
Κατά τα λοιπά, στις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας συναντά κανείς ανθρώπους από την κοινωνία, όπως η επιχειρηματίας Μαριάνα Γεμενετζή Πάγκαλου, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης και η νεότατη σύμβουλος Υγείας Όλγα Μπαλαούρα. Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος δεν θα μπορούσε να λείπει εκπρόσωπος των μεταναστών, όπως ο γεννημένος στο Σουδάν και πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Μοαβία Αχμέντ Μοχαμεντίν, αλλά και των γυναικών-συνδικαλιστριών, τις οποίες εκπροσωπεί η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ Ιωάννα Καρανδινάκη.
Με λαμπρές σπουδές στο βιογραφικό της η Έφη Ιωάννου και δραστηριότητα μεταξύ άλλων στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στη Νεολαία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η Ελίζα Πολίτη, συμπληρώνουν μαζί με την αρχιτέκτονα Ελένη Παπανδρέου και τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αναστάσιο Αποστολόπουλο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος.
Πρόσωπα με αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, άλλα νέα σε ηλικία που σηματοδοτούν την ανανέωση στην πολιτική σκηνή του τόπου και πάντως άνθρωποι από την κοινωνία, με ένσημα στο ενεργητικό τους και αποτελέσματα στη δουλειά τους, δίνουν το στίγμα των αξιών του Κινήματος.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζει ακομα?

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογη γυναίκα, χωρίς ούτε μια παρουσία στα κανάλια, αξιοπρεπής, η Αγγέλα Κοκκόλα, μια από τις πιο ιστορικές μορφές του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος και επί πολλά χρόνια έμπιστη γραμματέα του Ανδρέα Παπανδρέου που τελικά ήξερε τους ανθρωπους