Αγαπητοί/ές κύριοι/ες δημοσιογράφοι, Νομίζω ότι μια στοιχειώδης δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των εκπροσώπων των κομμάτων επιβάλλουν με τον ίδιο τρόπο που θέτετε στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ επίμονες διευκρινιστικές ερωτήσεις – π.χ. τι θα κάνουν αν οι δανειστές απορρίψουν τις προτάσεις τους, μέχρι που μπορούν να το τραβήξουν, αν θα διακινδυνέψουν μια έξοδο από το ευρώ, από πού θ’ αντλήσουν έσοδα και πόσα για την κάλυψη του προγράμματός τους, ποιο είναι το όριο μεταξύ πλουσίων και φτωχών όσον αφορά τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας κλπ – με τον ίδιο τρόπο να τίθενται ανάλογες ερωτήσεις και στους εκπροσώπους των μνημονιακών κομμάτων.
Συγκεκριμένα γιατί δεν τους ρωτάτε:
Ποιο είναι το όριο των θυσιών που έχουν θέσει για την παραμονή στο ευρώ και την εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων (έχουν σκεφτεί κατ αρχήν να θέσουν κάποιο όριο;).
Πόσες αυτοκτονίες μπορούν να θεωρήσουν σαν «λογικές» και "αποδεκτές" για έναν τέτοιο στόχο;
Πόσες απώλειες ανθρώπων λόγω περικοπών στην υγεία;
Πόση ανεργία;
Πόσα κλεισίματα επιχειρήσεων;
Πόσες καταστροφές ανθρώπων; Πόση φτωχοποίηση; Πόση εξαθλίωση;
Ποιους και πόσους θεωρούν αναλώσιμους γι αυτούς τους στόχους;
Που είναι το κατώφλι;
Πόσες εκτροπές από το σύνταγμα; Πόση εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας;
Γνωρίζουν τα σημερινά "νούμερα"; Φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτή και σοβαρή μια απάντησή τους ότι «πλησιάζουμε στο τέλος», «από δω και πέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται» κλπ, αφού η εμπειρία μας δείχνει ότι κάθε φορά που ανακοινώνεται το «τέλος των μέτρων», «των μνημονίων» κλπ νέα μέτρα ανακοινώνονται, χειρότερα και τρις χειρότερα απ τα προηγούμενα.
Περιμένω ότι θα επιτελέσετε το λειτούργημά σας, δίκαια και ισότιμα από δω και πέρα.
Του Γιώργου Παπανικολάου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου