Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

Κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα απομένει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες των πρόωρων εθνικών εκλογών και η Χρυσή Αυγή, το κόμμα που έλαβε 9,4% στις πρόσφατες Ευρωεκλογές δεν υπάρχει πουθενά στο δημόσιο διάλογο.

Οι δημοσκοπήσεις μάλιστα προεξοφλούν ότι δεν πρόκειται να πάρει τη 3η θέση και όλοι μοιάζουν να τις πιστεύουν, λες και δεν ήταν οι ίδιες δημοσκοπήσεις που το 2012 δεν είχαν καν εντοπίσει ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα είχε αναπτύξει δυναμική άνετης εισόδου στη Βουλή.

Πρόσφατα, στις 3 Ιανουαρίου, σημείωνα:

Αυτή τη φορά μάλιστα, χάρη στον ανεκδιήγητο Σαμαρά, οι νεοναζί διαθέτουν στη φαρέτρα της προπαγάνδας τους και το πυρηνικό όπλο που λέγεται «video Μπαλτάκου» με το οποίο προσπαθούν να πείσουν ότι αποτελούν θύματα πολιτικής δίωξης. Ελπίζω πραγματικά να αποδυναμωθούν αισθητά σε αυτές τις εκλογές αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς,

δεν βλέπω κάποιο οργανωμένο σχέδιο πολιτικής αντιμετώπισης τους από τα υπόλοιπα κόμματα.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το πρόβλημα έχει υποτιμηθεί και ότι οι πιθανότητες να είναι η Χρυσή Αυγή το τρίτο κόμμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αν και δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει να χαρούμε αν βρεθεί οριακά στη 4η θέση.

Όταν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που θα στείλουν ξανά με την ψήφο τους στη Βουλή ανθρώπους που σήμερα βρίσκονται στη φυλακή, το πρόβλημα για τη χώρα είναι τεράστιο και επείγον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: