Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΏΡΑΣ;

Φερειπείν, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τον Παπανδρέου τον έβαλε το σύστημα για να τους ανακόψει την θριαμβευτική πορεία. Το ίδιο είχε κάνει το σύστημα και με τον Θεοδωράκη. Προφανώς το σύστημα φταίει που ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 1 χρόνο παραμένει στάσιμος, έχοντας πιάσει ταβάνι, επειδή δεν πείθει το εκλογικό σώμα με τις θέσεις του.

Το ίδιο το σύστημα φύτεψε τον Παπανδρέου για να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν φταίει ο Βενιζέλος που πήρε το ΠΑΣΟΚ από το 22%, το πήγε στο 12,5% στις εθνικές εκλογές, στο 8% στις ευρωεκλογές και τώρα θα παλέψει για να μπει στη βουλή. Ούτε το γεγονός ότι είναι ο πλέον αντιδημοφιλής πρόεδρος κόμματος μαζί με τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής. Ούτε βέβαια φταίνε τα τερτίπια της «ελιάς», της ΔΗΠΑΡ, των υποτιθέμενων συνεδρίων που μετακινούνται ή των προγραμματικών συμφωνιών με τον Σαμαρά σε σκοτεινά δωμάτια.

Ο Παπανδρέου φταίει και για το Ποτάμι, το οποίο δεν ήξερε με ποιο ευρωπαϊκό κόμμα να συνεργαστεί στις ευρωεκλογές,
του οποίου ο αρχηγός αναφέρει ότι δεν έχει τα προσόντα να γίνει ευρωβουλευτής αλλά είναι έτοιμος να κυριέψει την Ελλάδα και δεν συμβιβάζεται με 3 και 4%. Ούτε φταίει το γεγονός ότι κορόιδεψαν τον πολίτη, έχοντας ως κύριο σύνθημα το ''πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν'' και έχουν μαζέψει μέχρι και τον Σκυλακάκη! 

Ο Παπανδρέου φταίει για για την ΝΔ, καθότι έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, ενέταξε και το ΔΝΤ, και έτσι, ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τα ισοδύναμα, τους τρίτους δρόμους και τα Ζάππεια. Μάλιστα, ο Παπανδρέου φταίει που, 5 χρόνια μετά, ο Σαμαράς προσπάθησε να βγει από το τρισκατάρατο μνημόνιο, έριξε τη χώρα στα βράχια και προκάλεσε εκλογές στο όνομα της σταθερότητας. 

Συνοψίζοντας, το σύστημα έχει πέσει σύσσωμο υποστηρικτικά στον Παπανδρέου. Η ομιλία του στο μουσείο Μπενάκη καλύφθηκε διακαναλικά και live αποσπάσματα έπαιξε μέχρι και το CNN. Την επόμενη μέρα, οι συστημικές εφημερίδες είχα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα με τον Παπανδρέου πάνω στο άρμα να προελαύνει και να ετοιμάζεται να κυβερνήσει τη χώρα. 


Δεν είναι το πρόβλημα η πολιτική ανεπάρκεια όλων αυτών των «εθνοσωτήρων». Είναι το σύστημα, ανόητε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: