Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΝΑΙ, O ΦΡΑΧΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΌΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ.. "ΕΘΝΟΜΕΙΟΔΟΤΗ"

ΣΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ Χ.Α. ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ                                                           
Μετά το χθεσινό θράσος του Βενιζέλου, έρχεται σήμερα ο Σαμαράς και ρίχνει νερό στον μύλο του "εθνολαϊκισμού", μιλώντας για "λαθρομετανάστες", που θέλουν να ρίξουν τον φράχτη του Έβρου, οι οποίοι μάλιστα θέλουν σύμφωνα με τον Σαμαρά να υφαρπάξουν την ελληνική ιθαγένεια και να "ρημάξουν" τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Δύο απλές παρατηρήσεις στον επικεφαλή του Δικτύου 21:
-Πρώτον, ο φράχτης του Έβρου θυμάται ότι έγινε επί υπουργίας Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή; Ναι, υπουργός εκείνου του "εθνομειοδότη" Παπανδρέου, όπου η κατασκευή του φράγματος έγινε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ασφαλείας των διεθνών συνόρων και όχι για να υψώσουμε μισαλλόδοξα τείχη στους "υπανθρώπους". Επομένως φαντάζει οξύμωρο ο εθνολαϊκιστής Σαμαράς να κάνει διακίνηση τσάμπα πατριωτισμού πλάι στο τείχος του Παπουτσή.
-Δεύτερον, η μη χορήγηση ιθαγένειας σε μόνιμα διαμένοντες μετανάστες στην χώρα μας ήταν απόφαση (λανθασμένη και οπισθοδρομική), της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με ποιο δικαίωμα ο Σαμαράς,
ως πρωθυπουργός, προβάλλει έμμεσα αυτή την απόφαση ως "επίτευγμα"; Μήπως πρέπει να διερευνηθεί, ελέω Μπαλτάκου, η οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει προς τα "δεξιά" το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (μιας και η απόφαση της Ολομέλειας βγήκε το 2013); Και

-Τρίτον, πόσοι άραγε θα σφαχτούν για τις ψήφους της Χ.Α; Πόσο ακόμη τα κόμματα του "συνταγματικού τόξου" θα κλείσουν το μάτι στις ακροδεξιές ή εθνπατριωτικές ψήφους; Ας έχουμε κάτι στο μυαλό μας: Το τιμόνι επί Σαμαρά έστριψε δεξιά και αυτή τη στιγμή η ιδεολογική ηγεμονία βρίσκεται στον χώρο της Δεξιάς. 

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η προοδευτική, δημοκρατική και πολιτικά φιλελεύθερη άποψη δίνει την μάχη από μειοψηφικές θέσεις. Είναι επιτακτική αναγκαιότητα να επανακαθοριστούν και πάλι οι ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, οι οποίες συνεθλίβησαν κάτω από το ψευτοδίλημμα "μνημόνιο-αντιμνημόνιο", γιατί κάτω απ' αυτό το τεχνητό δίπολο επωάστηκαν οι πλέον αντιδραστικές και οπισθοδρομικές απόψεις, δημιουργώντας μια άνευ όρων ιδεολογική σύγχυση.


Η επιστροφή της πολιτικής θα πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της ιδεολογικής αντιπαράθεσης κι αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα των προοδευτικών αξιών και των πολιτών που θα τις εκφράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: