Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»;


Την που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι πληροφορίες μιλούσαν για ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους διαθέτουν αφορολόγητο χρήμα στο εξωτερικό να το νομιμοποιούν δηλώνοντάς το και πληρώνοντας φόρο έως και 15% επί του κεφαλαίου.
Θυμίζουμε: Ανάλογες ρυθμίσεις είχαν γίνει τόσο από τον κ. Αλογοσκούφη το 2005, όσο και από τον κ. Παπακωνσταντίνου το 2010. Αφενός, εκείνες οι ρυθμίσεις δεν απέδωσαν τίποτα όσον αφορά την ενίσχυση του δημόσιου ταμείου. Αφετέρου, ο ΣΥΡΙΖΑ (και ως Συνασπισμός) είχε καταγγείλει εκείνες τις ρυθμίσεις -και σωστά- ως «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Θυμίζουμε: Μόλις πριν από 2 χρόνια, στις 4 Ιουνίου 2013, οι τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης (σήμερα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου),

κ. Τσακαλώτος (σήμερα συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης με τους «εταίρους») και κ. Διαμαντόπουλος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον τότε υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα, με την οποία τον εγκαλούσαν για εγκύκλιο που είχε εκδώσει.

Οπως τόνιζαν, με εκείνη την εγκύκλιο -του Φεβρουάριου του 2013- η προηγούμενη κυβέρνηση «έδωσε τη δυνατότητα σε όσους έβγαλαν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό την τριετία 2009-2011 τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις να τα δικαιολογήσουν εκπρόθεσμα...». Αυτό κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούσε «σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση προς οικονομικά ισχυρούς, την ίδια στιγμή που οι απλοί πολίτες βιώνουν καθημερινά το φάσμα της εξοντωτικής φορολόγησης...».

Απορία: Τι άλλαξε ώστε αυτό που τότε ήταν «σκάνδαλο» να μεταβαπτίζεται σήμερα σε «αριστερή πολιτική»;



Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: