Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ - "ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας απεικονίζει το ρατσιστικό ρεσιτάλ μελών της Χρυσής Αυγής και του Ηλία Κασιδιάρη μετά την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από δύο αλλοδαπούς το 2011.
Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο....

Ο άτυχος άνδρας πήγαινε στο αυτοκίνητό του κρατώντας μία κάμερα για να απαθανατίσει τις στιγμές που η σύζυγός του θα έφερνε στον κόσμο το παιδί τους και τότε δολοφονήθηκε από δύο αλλοδαπούς.

Η στυγερή δολοφονία είχε γίνει τότε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από την Χρυσή Αυγή αφού τα μέλη της είχαν εξαπολύσει άγριες ρατσιστικές επιθέσεις, και πορείες μίσους.

Στο βίντεο που φέρνει στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών απεικονίζεται μία από αυτές τις συγκεντρώσεις, με πρωταγωνιστή τον μετέπειτα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, να εξαπολύει μηνύματα μίσους.

"Αγαπητοί μου συμπατριώτες, είμαι εδώ σαν Έλληνας πολίτης. Εκπροσωπώ μεν την παράταξη της Χρυσής Αυγής αλλά δεν υπάρχει λόγος να πολιτικολογήσουμε σήμερα. Σήμερα είμαστε όλοι εδώ σαν Έλληνες. Θέλω να σας πω συγχαρητήρια που βγήκατε στο δρόμο. Να είστε όλοι ενωμένοι μια γροθιά γιατί μόνο έτσι θα νικήσετε", ακούγεται να λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στην συνέχεια του βίντεο ακούγονται ξεκάθαρες απειλές από ένα άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής: "Καλό το κύριε ελέησον, αλλά το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Θεός. Εδώ πέρα δεν ήρθαμε να κλάψουμε. Εδώ πέρα ήρθαμε να πάρουμε πίσω τις γειτονιές μας με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Αν χρειαστεί να χυθεί αίμα, θα χυθεί αίμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: