Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2015 ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το Σάββατο 1 Αυγούστου κάνουν πρεμιέρα τα Σκαρίμπεια 2015, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αγία Ευθυμία της Φωκίδας, που είναι αφιερωμένες στο μεγάλο λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα και οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 17 του μήνα. 
Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Γιάννης Σκαρίμπας – Νίκος Καββαδίας: Βίοι παράλληλοι;», η οποία θα λάβει χώρα στον αύλειο χώρο του σπιτιού που γεννήθηκε ο Σκαρίμπας, στην Αγία Ευθυμία, με κύριο ομιλητή τον πανεπιστημιακό δάσκαλο Στέφανο Ροζάνη. Ο τίτλος της ομιλίας του είναι: «Η νεκρική θάλασσα του Γιάννη Σκαρίμπα και η θάλασσα της φυγής του Νίκου Καββαδία».
Στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν αγώνες ποδοσφαίρου και βόλεϊ ,
ποδηλασία, αιμοδοσία, παραδοσιακοί χοροί, θεατρικές παραστάσεις και πολλές ακόμα ποικίλες και ποιοτικές εκδηλώσεις.

Η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρα 17 Αυγούστου σε μια βραδιά αφιερωμένη στους νέους και «σε όσους αισθάνονται νέοι», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στην εκδήλωση: «Αγιαθυμιά έχεις ταλέντο»!

Τα Σκαρίμπεια γίνονται εδώ και 21 χρόνια προς τιμήν του Γιάννη Σκαρίμπα, o  οποίος ήταν κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πεζογράφος. Το έργο του, εντυπωσιακό σε έκταση και ποικιλία, σημαδεύτηκε από την έντονη αντιδικία του με τις καθιερωμένες αξίες της ζωής και του αστικού πολιτισμού. Εισήγαγε επίσης υπερρεαλιστικά στοιχεία στην ελληνική πεζογραφία. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της ελληνικής λογοτεχνίας.
Οι εκδηλώσεις αποτελούν συνδιοργάνωση της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ευθυμίας και του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών «Ο Άγιος Ευθύμιος».





Δεν υπάρχουν σχόλια: