Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

O MΑΡΔΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ: «ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ -ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΣΤΕ»

Σε μεγαλοπρεπές «άδειασμα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου τόσο για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος όσο και για τη λειτουργία της επιτροπής αυτή καθ” αυτή προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη για το εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τα συμπεράσματα της επιτροπής αλήθειας και το εάν το υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί ότι το χρέος είναι παράνομο ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε ότι τα όποια συμπεράσματα της επιτροπής για το χρέος δεν σημαίνει ότι είναι και συμπεράσματα της κυβέρνησης.
Παράλληλα ανέφερε με νόημα ότι θα πρέπει να προσεχθεί το οικονομικό κόστος των δραστηριοτήτων αυτών (των επιτροπών) αν και αναγνώρισε ότι η Βουλή έχει τον κανονισμό της και μπορεί να διοργανώνει όποιες εκδηλώσεις θέλει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η Βουλή θα πρέπει να το προσέξει αυτό γιατί είναι μέρος του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας».
Ο κ. Μάρδας «κάρφωσε» την κυρία Κωνσταντοπούλου,
και για τους όρους που χρησιμοποιούνται στο πόρισμα λέγοντας ότι «στην ΕΛλάδα το επονείδιστο και το επαθχές χρέος είναι δύο ξεχωριστοί όροι, η ελληνική γλώσσα έχει πλούσιο λεξιλόγιο και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στους όρους που χρησιμοποιούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: