Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΕΙ Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Νέος γραμματέας – έκπληξη  και όργανα εκλέγονται σήμερα από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά να προχωρήσει σε μια νέα διάταξη μάχης του κόμματος με ισχυρή δόση ανανέωσης που θα πλαισιώνεται όμως και με έμπειρα στελέχη.
Σύμφωνα με πληροφορίες για την κρίσιμη θέση  του Γραμματέα θα υπάρξει μια  επιλογή έκπληξη της τελευταίας στιγμής από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τον νεαρό πολιτικό μηχανικό Στέφανο Ξεκαλακη.  

Ο (πιθανός) νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είναι ένα νέο, άφθαρτο στέλεχος με συνδικαλιστική δράση στο ΤΕΕ, με πολλές συμπάθειες εντός και εκτός κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες διατηρεί άριστες σχέσεις με την Φ. Γεννηματά ενώ τον συνδέει μακρόχρονη πολιτική σχέση,
με τον Ν. Ανδρουλάκη και θεωρείται το πιο μετριοπαθές στέλεχος της ομάδας του πρώην Γραμματέα . Ο κ. Ξεκαλάκης συμμετείχε από το 2011 στη γνωστή εσωκομματική «ομάδα των 11″ (Σαχινίδης, Μωραΐτης κα) αλλά επέλεξε να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ όπως και οι Μ. Όθωνας και Γ. Ντόλιος οι οποίοι δεν ακολούθησαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που μεταπήδησαν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Ποιοι θα αποτελούν την νέα ηγετική ομάδα
Όλα δείχνουν οτι στην ηγετική πυραμίδα το επόμενο διάστημα θα παίξουν σημαντικό και αποφασιστικό ρόλο στο πλευρό της Φ. Γεννηματα οι Μ. Όθωνας, Τ. Αντωνίου και Κ. Ασκούνης. Δεν είναι τυχαίο οτι Όθωνας και Αντωνίου  θα είναι στην πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το νέο πολιτικό συμβούλιο ενώ ο Κ. Ασκούνης αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης του κόμματος ως νέος Γραμματέας Οργανωτικού.
Πληροφορίες αναφέρουν οτι η πρόταση της Φ. Γεννηματά θα χαρακτηρίζεται από μια προσπάθεια σύνθεσης με στελέχη από όλες τις εσωκομματικές ομάδες αλλά και γενεές. Έτσι στην πρόταση για το νέο πολιτικό συμβούλιο θα περιλαμβάνονται επίσης ο Γ. Μανιάτης, ο  Π. Καψής, ο Ν. Σαλαγιάννης, ο Μ. Κατρίνης, ο Α. Σαουλίδης , ο Α. Σπυρόπουλος (του οποίου το όνομα έπαιξε και για τη θέση του Γραμματέα) και η Σ. Ράπτη.
Οι νέοι επικεφαλής των Γραμματειών
Στα κρίσιμα πόστα των γραμματειών, η κ. Γεννηματά, σύμφωνα πάλι με με πληροφορίες αξιοποιεί νέα πρόσωπα αλλά και με στελέχη με εμπειρία. Γραμματέας Οργανωτικού θα είναι  – όπως αναφέρθηκε ήδη παραπάνω  – ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης.  Τις Γραμματείες Αγροτικού και Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνουν ο κ. Μ. Τσελέπης και ο κ. Χ. Παπαστεργίου αντίστοιχα. Την Γραμματεία Γυναικών αναλαμβάνει η πρώην βουλευτής κ. Κ. Φαρμάκη.
Στην συνεδρίαση της Κ.Ε  η κ. Φώφη Γεννηματά θα πραγματοποιήσει ομιλία σε μια προσπάθεια επανατοποθέτησης του κόμματος ενόψει των νέων καταιγιστικών εξελίξεων, όπως αυτές δρομολογούνται μετά και τις συνθήκες που προέκυψαν στη Βουλή έπειτα από την τελευταία ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: