Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΦΩΚΙΔΑ :ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΙΑ - ΣΤΗΝ ΒΑΡΓΙΑΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

Τα 1500 πλησιάζουν τα κατεστραμμένα μελίσσια. Μην μιλάτε προτείνει η Αστυνομία.
Ακάθεκτος συνεχίζει το έργο του ο μανιακός. 
Αυτή την φορά χτύπησε στην περιοχή της Βαργιανής Φωκίδας κοντά στην Γραβιά και περίπου 30χλμ. από την Παύλιανη Φθιώτιδος από όπου ξεκίνησε το καταστροφικό του έργο.
Όπως ενημέρωσε τον Melissocosmo, μελισσοκόμος της περιοχής που δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομα του για να μην στοχοποιηθεί, του ιδίου του γκρέμισε 45 μελίσσια αλλά έχει κάνει ζημιές σε μια απόσταση μεγαλύτερη των 45 χιλιομέτρων από Βαριανή μέχρι Μαυρολιθάρι. Μέχρι τώρα έχει καταστρέψει σχεδόν 1500 μελίσσια τους τελευταίους 2-3 μήνες που η αξία τους αγγίζει τις 500 χιλιάδες ευρώ.
O Melissocosmos έχει επικοινωνήσει με την Αστυνομία και έχει ενημερωθεί για τις κινήσεις της. 
Άποψη της Αστυνομίας είναι πάντως να μην δημοσιευτούν λεπτομέρειες,
για να μην τις πληροφορηθεί ο κακοποιός. 
Από την άλλη το blog πιστεύει ότι "αφού δεν γίνεται να τον πιάσουμε τουλάχιστον να τον σταματήσουμε γνωστοποιώντας το πρόβλημα και τις ενέργειές του μήπως και σταματήσει επιτέλους".
Ακούγονται πολλά για την περίπτωση αυτή και πρέπει να γνωρίζεται: Άποψη του Blog είναι πως "ο δράστης είναι ντόπιος μελισσοκόμος ή βοσκός που πάντως έχει επαφή με τις μέλισσες για αυτό δεν φοβάται τα τσιμπήματα". Κύκλοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο ένας και ότι δεν πρόκειται για ντόπιο. Τέλος να αναφερθεί ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι ακόμα και υπηρεσιακός παράγοντας και να γνωρίζει τις όποιες κινήσεις γίνονται για αυτό και ξεφεύγει μέχρι τώρα.

Το ότι πλέον χτυπάει σε δυο νομούς, Φωκίδα και Φθιώτιδα κάνει επιτακτική την ανάγκη συνεργασίας των αρχών των δυο νομών για τον από κοινού συντονισμό τους προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.

3 σχόλια:

γιούλα μπαρτά είπε...

επίσης πολύ κλέψιμο μελισσιών πέφτει στον Παρνασσό στην περιοχή του χιονοδρομικού............

Ανώνυμος είπε...

Επίσης είναι όλα στην άκρη στο δρόμο και μπαίνουν σε αυτοκίνητα με κίνδυνο να έχουμε ατυχήματα. .....

Ανώνυμος είπε...

Επίσης το δασαρχείο που είναι να τα διωξει από το δρόμο. ....?