Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΔΟΝ ΚΟΡΛΕΟΝΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Οι "φαμίλιες" είναι αδύναμες χωρίς ισχυρό "Νονό". Ανύπαρκτες χωρίς "Δον" με διασυνδέσεις και πολιτική κάλυψη. 
Στην Ελλάδα έχουμε "φαμίλιες" στην οικονομία και στην κομματική ζωή με κορυφαία αυτήν της δραχμής. Το λόμπι που τώρα αναζητά πολιτική στήριξη και ένα Δον Κορλεόνε ικανό να παρασύρει μάζες. Όλα δείχνουν ότι ετοιμάζονται και τα δύο. 

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τόσο η μορφή του κόμματος της δραχμής όσο και ο Δον Κορλεόνε που θα το συνδέει με την "φαμίλια" ή το λόμπι αν θέλετε.

Κυκλοφορούν κάποια σενάρια που όμως δεν δείχνουν αξιόπιστα και αφού δεν μπορούμε να τα διασταυρώσουμε τα θεωρούμε ανύπαρκτα και τα απορρίπτουμε...

Μπορούμε όμως να προβλέψουμε,

σχεδόν με ακρίβεια, ποιοι θα ωφεληθούν από ένα κόμμα δραχμής σε βάρος των μοιραία αιχμαλώτων πολιτών αλλά και των ιδεολογικά ηλίθιων οπαδών που αφού φαγωθούν οι καταθέσεις τους θα χρησιμοποιηθούν, από το κόμμα, για να γράφουν στους τοίχους, να κολλάνε αφίσες, να σέρνουνε πανό και να κουνάνε σημαιάκια.

Πρώτοι και καλύτερα ωφελημένοι θα είναι οι νόμιμοι και παράνομοι καταθέτες εξωτερικού που θα διαθέτουν ακούρευτες καταθέσεις και άλλα κεφάλαια έτοιμα να πέσουν στην μαύρη αγορά δραχμής μετά την έξοδο από το ευρώ.

Η μαύρη αγορά θα ενεργοποιηθεί άμεσα με πρώτο κύκλο δραστηριοτήτων τα καύσιμα, τα φάρμακα, το συνάλλαγμα και την αποθήκευση ειδών που μεταπωλούνται με μεγάλο κέρδος.

Θα ακολουθήσουν οι κομπιναδόροι της λίστας Λαγκάρντ και των άλλων λιστών η έρευνα επί των οποίων θα τερματιστεί ως άνευ αντικειμένου... λόγω εξόδου μας από την ευρωπαϊκή αγορά και εισόδου μας στην εγχώρια μαύρη αγορά...

Σε διακεκριμένη προτεραιότητα και οι απατεώνες που έχουν στήσει από το 2010 δικό τους λόμπι με αποκλειστικούς στόχους την εξαγορά με δραχμές κρατικής περιουσίας ή με την προσφορά κεφαλαίων "στρατηγικού επενδυτή"...

Κολαούζοι στους απατεώνες της δραχμής θα στοιχηθούν και δεκάδες κρατικοί υπάλληλοι, μεσάζοντες, "προωθητές" κρατικών προμηθειών αλλά και "τυχεροί" φουκαράδες καταθέτες που άκουσαν κυκλώματα τραπεζικών υπαλλήλων και έβγαλαν τις οικονομίες τους στο Λουξεμβούργο, στην Κύπρο και άλλου.

Ο χρόνος που θα στηθούν και θα λειτουργήσουν όλα αυτά είναι άγνωστος και εκτός προβλέψεων γιατί τα πιθανά (έως βέβαια) παρασκηνιακά σενάρια των δραχμοαπατεώνων συναντούν (ακόμη) μέγα εμπόδιο στην προσπάθεια μόνο των δανειστών να περισώσουν την κατάσταση στην Ελλάδα για να μην αναστατωθεί βεβαίως η ευρωζώνη αλλά και να μην χάσουν τα λεφτά τους οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.

Και εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι (σε αντίθεση με τα σκόπιμα "τσιτάτα" για υπονόμευση της Ελλάδας από τους δανειστές) ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση και οι Βαρουφάκηδες με τον τρόπο τους και τους ερασιτεχνισμούς τους προκάλεσαν (ίσως και σκόπιμα) τα σενάρια εξόδου "καίγοντας" κάθε ευκαιρία να κερδίσουμε περισσότερα εντός ευρώ.

Όπως, για παράδειγμα, καταφεύγοντας στο δημοψήφισμα απορρίψαμε πολύ ευνοϊκότερη συμφωνία σε σχέση με αυτή που θα υπογράψουμε στις 20 Αυγούστου εάν και αυτή δεν αποτραπεί από πιθανό "εμφύλιο" των δραχμολαγνικών.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) "επάρατοι και κατάπτυστοι" Γιούνκερ και Ολάντ είναι οι αυτοί που περιέσωσαν (μετά την ανάνηψη του Τσίπρα) την πλειοψηφική βούληση του ελληνικού λαού για παραμονή μας στην Ευρώπη.

Ψάξτε το και θα ανακαλύψετε εύκολα τις τεράστιες ευθύνες μας για την υπογραφή της (πραγματικά ασήκωτης από βάρη) συμφωνίας του Αυγούστου.

Μένει λοιπόν η σύσταση και η μορφή για το κόμμα της δραχμής που αναγκαστικά θα δημιουργηθεί καθώς το ευνοούν και οι ραγδαίες εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Μια άποψη λέει ότι το κόμμα της δραχμής θα γεννηθεί από σχίσμα παράταξης με την "συγκατάβαση" ακραίων πολιτικών δυνάμεων εντός της Βουλής. 

Άλλη άποψη δεν αποκλείει να εκπροσωπηθεί η δραχμή από υφιστάμενη πολιτική παράταξη (αφού ξεπεράσει σοβαρές αντιθέσεις στο εσωτερικό της) ως μόνη που έχει την δύναμη να συσπειρώνει λαϊκές δυνάμεις απέναντι σε ξένα μέτωπα, σε ξένα κέντρα και φανταστικούς πραξικοπηματίες της Ευρώπης τους οποίους μόνο η συγκεκριμένη παράταξη έχει το χάρισμα να βλέπει... 

Ρόλο όμως εδώ θα παίξει και το πρόσωπο του Κορλεόνε στο οποίο θα συμφωνήσει και η "φαμίλια"... 

Θα δούμε. Ίσως να είναι και θέμα ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: