Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΕΣ… ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΛΗΛΟΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΑΛΕΞΗΣ – ΖΩΗ!

Δουλεύουν τον λαό!

Προφανώς κάποιος μας δουλεύει… Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά από μια εβδομάδα συνεχούς αποδόμησης του πρωθυπουργού (που ξεπέρασε τα όρια του πολιτικού χλευασμού) εξήλθε καμαρώτη καμαρωτή από το Μέγαρο Μαξίμου έχοντας ανανεώσει τους όρκους πολιτικής φιλίας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου σε μια υποδειγματική δήλωση ομαδικού δουλέματος τόνισε μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό ότι την συνδέει με τον Αλέξη Τσίπρα «σχέση συντροφικότητας και κοινή επιθυμία να διαφυλάξουμε δίκαια του τόπου αλλά και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Θέλω να πω ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαών και έχει σημασία σε τέτοιες στιγμές οι θεσμοί να συνεννοούνται και καταλήγουν σε λύσεις,
παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις» συμπλήρωσε.
Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μη συγκρουστεί με κανέναν από τους διαφωνούντες. Παρά τους ακραίους χαρακτηρισμούς και την διπλή πλέον στάση καταψήφισης, ο πρωθυπουργός φαίνεται οτι αποφάσισε να μην συγκρουστεί στη παρούσα φάση με την πρόεδρο της βουλής.
Tι λέει το Μαξίμου
Πάντως σε ατυπη ενημέρωση από το Μαξίμου για τη συνάντηση γίνεται λόγος για «θεσμική δυσαρμονία» αναφορικά με τη διαφοροποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Της εξέφρασε τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.
Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: