Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ

Το φαινόμενο Πάνος Καμμένος πρέπει να τύχει ενδελεχούς μελέτης και προβληματισμού της πολιτικής επιστήμης και θεωρίας.
Μόνο κάποιος, ο οποίος έχει σπουδάσει και κατέχει σε μεγάλο βαθμό, ως γνωστικό αντικείμενο την πολιτική ανακυβίστηση , δύναται να κατανοήσει και σε κάποιο βαθμό εξηγήσει, την πολιτική φούσκα του προέδρου των ψεκασμένων «Ελλήνων».
Είναι απορίας άξιο, αν και εν μέρει κατανοητό, αν αναλογιστούμε την ελληνική συνήθεια του «ψηφίζω όποιον υπόσχεται τα περισσότερα, ο Καμμένος κατάφερε, από την ανυποληψία και τον χειμαρρώδη λαϊκισμό, να ανέλθει τα σκαλοπάτια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όταν δήθεν αποχώρησε από τη ΝΔ λόγω του μνημονίου, επειδή ως γνήσιος θιασώτης της ρεμούλας, έχασε την υπουργική θέση, ξεκίνησε τον ανένδοτο.
Ο ανένδοτος λοιπόν του Πάνου περιείχε τόσα πολλά που ο κάθε λογικός άνθρωπος θα καταλάβαινε τη λοβιτούρα.
Να αναφερθώ σε κάποια από αυτά:
– Κατάργηση του μνημονίου
– Διαγραφή του χρέους
– Ανακήρυξη ΑΟΖ μονομερώς,

– Γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία
– Εξεταστική για τα μνημόνια
– Ποινική δίωξη όσων διόγκωσαν το χρέος και υπέγραψαν μνημόνια
– Σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές
– Κατάργηση της τρόικα
– Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και επιστροφή του δημόσιου πλούτου που ξεπουλήθηκε σε ιδιώτες
– Τέλος το κυριότερο, έξυπνα και πονηρά σκεπτόμενος, ψηφοθήρησε υποσχόμενος, να τηρήσει κόκκινες εθνικές γραμμές, ως κυβερνητικός εταίρος.
Η επιλογή μου να αναφερθώ στα παραπάνω είναι συνειδητή γιατί όλα αυτά, εκτός των άλλων, είναι όσα αναγράφονται στο πρόγραμμα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, καθότι ο Καμμένος αντλεί ιδέες για τις πατριωτικές κορώνες που εξαπολύει, από το πρόγραμμά μας.
Για την κατάργηση του μνημονίου απλά να υπενθυμίσω ότι, μνημόνιο αποτέλεσε και η υπογραφείσα συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου (το γνωστό πρόγραμμα γέφυρα για να συνεχιστεί η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας).
Το χρέος δε διαγράφτηκε αλλά ξεπληρώνεται μέχρι τελευταίου λεπτού, με δήλωση δέσμευση Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών.
Η ΑΟΖ δεν ανακηρύσσεται, απεναντίας φτάσαμε σε σημείο η Αλβανία να αμφισβητεί ανοιχτά, με δηλώσεις του Πρωθυπουργού Ράμα, την ΑΟΖ και τα σύνορα μας τόσο στο Ιόνιο όσο και στην Ήπειρο.
Η γεωπολιτική στροφή στη Ρωσία αποδείχτηκε περίτρανα με τα ταξίδια του Καμμένου στις ΗΠΑ (δις) και με την απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού των ΑΦ Ν/Σ P3 ORION (μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ). Ειλικρινά, ακόμα και πρακτορίσκος των Αμερικανών να ήταν (λέμε τώρα), δηλώσεις περί συνεκμετάλλευσης σε ποσοστό 70% – 30% με τις ΗΠΑ ή δημιουργίας ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου, δε θα τις έκανε. Εντωμεταξύ, αφού φέσωσε το ελληνικό δημόσιο για να μείνει και να δειπνήσει πλουσιοπάροχα στο πολυτελές Four Seasons, έφαγε και «πόρτα» από τον αμερικανό Υπουργό Άμυνας, για να το θέσω κομψά.
Η εξεταστική για τα μνημόνια και η ποινική δίωξη όσων διόγκωσαν το χρέος και υπέγραψαν μνημόνια, μετατράπηκε σε εξεταστική για τις πολιτικές μόνο ευθύνες από το 2009 και εντεύθεν (μη στεναχωρηθεί και ο «σύντροφος» Καραμανλής ο νεότερος). Mea culpa δηλαδή.
Η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μεταφράστηκε σε θεωρία δημιουργικής ασάφειας και φορολόγησης άυλων και άσχετων προϊόντων, αλλά οι κουτόφραγκοι δυστυχώς απάντησαν με καταιγισμό καρπαζιάς, «στα αστεία βέβαια», στον Πρωθυπουργό Αλέξη από τον τοκογλύφο Γιουνγκέρ.
Το ΤΑΙΠΕΔ δεν καταργήθηκε, αντιθέτως παρέμεινε στη θέση του ο διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση, «επιτυχημένος» πρόεδρος του. Προχωράμε όμως κανονικά στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, των περιφερειακών αεροδρομίων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κτλ, κοψοχρονιά.
Η κατάργηση της τρόικα πήγε καλά. Δεν έχουμε τρόικα πλέον αλλά θεσμούς και τεχνικά κλιμάκια.
Όσο για τις κόκκινες εθνικές γραμμές έχουν παύσει να ισχύουν και ξεθώριασαν. Ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό, απελευθέρωση των λαθρομεταναστών από τα κέντρα προσωρινής κράτησης για ηλιοθεραπεία στην πλατεία Ομονοίας, δημόσιες ομιλίες του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ με χρήση του ονόματος «Μακεδονία», δηλώσεις του ψευδομουφτή Ξάνθης περί δημοψηφίσματος στη Θράκη, απόβαση χιλιάδων λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου με επικείμενη την τουριστική περίοδο, εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Αλβανών, Ρομά και ελληνοποιημένων αλλοδαπών, σταδιακή κατάργηση της έπαρσης της σημαίας και του εθνικού ύμνου στα σχολεία, μένος από κυβερνητικά μέλη κατά της Ελληνορθόδοξης πίστης (με τελευταίο κρούσμα τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας),  μήνυμα προς τιμή του στρατιωτικού αρχηγού των κομμουνιστοσυμμοριτών   του ΕΛΑΣ, Στέφανου Σαράφη από τον ΑΝΥΕΘΑ και ο κατάλογος είναι ατελείωτος.
Και μετά από όλα αυτά, έχει το θράσος ο Καμμένος να προβαίνει σε δηλώσεις για «Ελλάδα που δε γονατίζει», για «εθνική αξιοπρέπεια», για «νέο Κούγκι σε περίπτωση που οι δανειστές δε δεχτούν τις θέσεις μας» και για «πλημμύρα της Ευρώπης με λαθρομετανάστες, αν ανοίξει τα σύνορά της η Ελλάδα».  Είπαμε, όμως, κύριο μέλημά του, κάτι σαν απωθημένο, να γίνει ΥΕΘΑ με κάθε κόστος. Για τα έργα και τις μέρες του ως Υπουργού, επιφυλάσσομαι σε μελλοντική μου τοποθέτηση. Εξάλλου το φαινόμενο Καμμένος αποτελεί μηχανή παραγωγής ψευδολεονταρισμού, πατριδοκάπηλης βλακείας και εθνικού ακτιβισμού για εσωτερική κατανάλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: