Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ…

Φανταζόταν ποτέ κανείς ότι θα τηλεφωνεί ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Βουλής και εκείνη δεν θα σήκωνε το τηλέφωνο;
Και, όμως, συνέβη. Όλο το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας καλούσε στο τηλέφωνο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς να παίρνει καμιά απάντηση…
Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας και αναδεικνύει το τεράστιο θεσμικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με την άρνηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου να αποδεχθεί τόσο την ουσία του νέου μνημονίου, όσο και τις διαδικασίες -εξπρές που προωθεί η κυβέρνηση για την ψήφισή του.
Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να στείλει επιστολή και να της ζητήσει επισήμως να συγκαλέσει την ολομέλεια της Βουλής,
ώστε να ψηφιστεί εγκαίρως το νέο μνημόνιο, και να πάει στο Eurogroup της Παρασκευής ενισχυμένος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά εκείνη διεμήνυσε στο Μαξίμου ότι δεν συμφωνεί.
Κατόπιν αυτού δόθηκε οδηγία στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη να προσπαθήσει να πείσει τα μέλη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας. Πράγματι 12 από τα 21 μέλη της συμφώνησαν και έστειλαν επιστολή στην κυρία Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να συγκαλέσει τη διάσκεψη μέχρι το απόγευμα, χωρίς ωστόσο να πάρουν καμιά απάντηση.
Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι θα τηρηθεί επακριβώς το πρόγραμμα που έχει ορίσει η πρόεδρος της Βουλής. Δηλαδή, θα αρχίσει η διάσκεψη στις 9.30 το βράδι και, συνεπώς, η ψήφιση του μνημονίου θα γίνει δυνατή τα χαράματα της Παρασκευής, στην καλύτερη περίπτωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: