Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΕΒΑΙΟΙ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ: Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο…

Τα πράγματα όπως φαίνεται έχουν ξεκαθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη. 
Σύμφωνα με όσα λένε κατ ιδίαν τουλάχιστον δύο κορυφαίοι δημοσκόποι η μάχη έχει κριθεί οριστικά με το αποτέλεσμα να έχει πιθανότατα εκπλήξεις ως προς την διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τα όσα είχαμε εδώ και μέρες αναφέρει στο The Caller και οι οποίες στηρίζονταν στις εκτιμήσεις των ίδιων δημοσκόπων(Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός εντυπωσιακού απροόπτου θα είναι ξανά ένοικος του μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων δεν θα θυμίζει σε καμια περίπτωση τις συνθήκες ντέρμπι τις οποίες κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις εως τώρα.
Οι αναποφάσιστοι, φαίνεται οτι έγειραν αποφασιστικά,
προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κρίνοντας οτι πρέπει να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Η ψυχολογία των αναποφασίστων κινήθηκε προς τον κ. Τσίπρα τις ώρες αμέσως μετά το debate. Η επιθετικότητα του αρχηγού της ΝΔ φαίνεται πως όχι μόνο δεν γκέλαρε αλλά γύρισε μπούμεραγκ στην πλευρά της ΝΔ.
Η μόνη επιφύλαξη που κρατούν οι δυο κορυφαίοι δημοσκόποι είναι το ύψος της αποχής η οποία θα μπορούσε να επιφέρει ανατροπές χώρις όμως να είναι πιθανή μια όλικη ανατροπή στη σειρά των δυο κομμάτων.
Ερωτηματικό είναι η τρίτη θέση. Μέχρι προχτες φαίνοταν οτι η Χρυσή Αυγή θα ήταν με σχετική άνεση στην τρίτη θέση. Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ, η καλή πορεία του ΚΚΕ σε συνδυασμό με την ομολογία πολιτικής ευθύνης του αρχηγού της Χ.Α διαμορφώνει ένα σύνθετο τοπίο στο οποίο κανείς δεν θα μπορούσε να ποντάρει για την τελική του μορφή.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

GPO: Προβάδισμα 2,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔδείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για λογαριασμό του Mega.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η Νέα Δημοκρατία 26,0%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,8% και η Λαϊκή Ενότητα 3,9%. Εντός βουλής θα βρίσκονται σύμφωνα με τη μέτρηση και οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν 3%. Εκτός βουλής θα βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων σύμφωνα με τη μέτρηση καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 12,0%. 
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιριας για το Mega στις 11/9 η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν οριακή και βρισκόταν στο 0,2%. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είχαν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 26,0%, ΝΔ 25,8%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,0%, ΚΚΕ 5,7%, Ποτάμι 4,4%, Λαϊκή Ενότητα 3,6%, Ένωση Κεντρώων 3,3%, ΑΝΕΛ 3,0%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρισκόταν στο 10,0%.

ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31% έναντι 28,5% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5%, το Ποτάμι με 4,5%, η ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων με 3%. Ποσοστό 2% παίρνουν οι ΑΝΕΛ, ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 8,5%.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πριν από μερικές μόνο ημέρες (14-15 Σεπτεμβρίου) η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%. Η ΝΔ συγκέντρωνε 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 29,5%.

MARC: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 1,1%

Προβάδισμα 1,1% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,2% έναντι 25,1% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,7%, Ποτάμι 4,9%, ΚΚΕ με 4,8%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 4,8%, Ένωση Κεντρώων με 3,3%. Ποσοστό 2,7% λαμβάνει η Λαϊκή Ενότητα, ενώ οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο 2,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: