Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν είναι να απορείς που αυτό το κόμμα τρώει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματικά, ακόμη και να υποσχόταν μηδενικούς μισθούς ο Τσίπρας, πάλι θα κέρδιζε με μεγάλη διαφορά.
Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Η Νέα Δημοκρατία απλά δεν υπάρχει στο χάρτη. Θυμάστε την ΝΔ που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές και ότι θα επιβάλλουν δικτατορία; Ε σε αυτήν την Νέα Δημοκρατία λοιπόν, ένας υποψήφιος, δεν μπορεί να καταθέσει την αίτηση του 8 λεπτά μετά το πέρας του ωραρίου. Κάτι σαν τον Στρατό δηλαδή. Παρουσιάστηκες αργά; Πάρε δέκα μέρες φυλακή για να γουστάρεις.
Πήγε ο Αδωνις, τα έβαλε με τα ‘’συντρόφια’’ της ΠΕ της ΝΔ και προσπάθησε να κατεβεί υποψήφιος πρόεδρος. Οντως, δεν προέρχεται από τζάκι. Δεν είναι Καραμανλικός, Μητσοτακικός, νεοκαραμανλικός κτλ. Είναι υπερσαμαρικός βέβαια, αλλά η επιρροή του Σαμαρά στη ΝΔ είναι ένα άλλο ανέκδοτο που αξίζει κάποια στιγμή να συζητήσουμε.
Με τα χίλια ζόρια λοιπόν,
ο Αδωνις μάζεψε πενήντα υπογραφές και ήθελε να πραγματοποιήσει το αμερικανικό του όνειρο: Να κατεβεί δηλαδή υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Στις δημοκρατίες, ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ελπίζει και να ονειρεύεται.
Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να του το στερήσει. Βρέθηκε όμως ένας: Αυτό το υπόδειγμα γραμματέα, ο Παπαμιμίκος. Ο άνθρωπος που μια ζωή ακολουθούσε το στιλ: ‘’Τι καιρό κάνει; Α ότι πει ο πρόεδρος!’’.
Αυτός λοιπόν ο σύγχρονος Τιτάνας της πολιτικής, ο οποίος καλούσε τους ψηφοφόρους του Ποταμιού να το ρίξουν ΝΔ και που στηρίζει με τα χίλια τον Τζιτζικώστα, είπε να μας θαμπώσει πάλι, παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατίας.
Φυσικά μόλις έγιναν ρόμπες, αποφάσισαν να του επιτρέψουν του Αδώνιδος να κατέλθει υποψήφιος. Θυμάστε τι έλεγαν (και ο Αδωνις πρώτος και καλύτερος) περί κομμουνιστικού κινδύνου και περί εξάπλωσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα φέρει δικτατορία; Ε, αυτά όπως φαίνεται, πάει να τα εφαρμόσει ο ‘’ταβάριτς’’ Παπαμιμίκος.
Δεν θα μπω στην ουσία της υποψηφιότητας Γεωργιάδη και αυτό γιατί διαφωνώ κάθετα μαζί του πολιτικά. Όμως, έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του και να διεκδικεί την ηγεσία ενός κόμματος.
Τελικά, οι νεοκομμουνιστές της ΝΔ, θα μας φέρουν κανέναν σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και θα ψαχνόμαστε όλοι.
Στα σοβαρά τώρα, όταν το κόμμα που υπόσχεται διαφάνεια και θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας, μπλοκάρει την υποψηφιότητα κάποιου χάριν τυπολατρείας και συμπεριφέρεται με σταλινικές μεθόδους, θα τρώει σφαλιάρες από τον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα μέχρι τη διάλυση του.
Ο τόπος, χρειάζεται μια σοβαρή Κεντροδεξιά.
Αυτό που δεν χρειάζεται είναι νεοσταλινιστές τύπου Παπαμιμίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: