Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΝΕΟ, ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ…

Το νέο είναι πάντα ωραίο, ελκυστικό και πολύ ευχάριστο στα αυτιά. Σαν τέτοιο πλασαρίστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στην πολιτική σκηνή, όταν εμφανίστηκε με ντόρο στην πολιτική ζωή της χώρας το 2006 ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.
Από τότε ο Τσίπρας, ως γνήσιος εκπρόσωπος του άκρατου λαϊκισμού και θιασώτης της… καραμανλικής σχολής, ο ίδιος εξάλλου ήθελε να κάνει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κώστα Καραμανλή, κατάφερε να ανέβει πολλά επίπεδα και να «πατήσει» στην κυριολεξία συντρόφους του μέχρι να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Και τα κατάφερε, έχοντας έρθει σε σύγκρουση με συντρόφους του, έχοντας κάνει ανίερες συμμαχίες, αλλά και απίστευτους τακτικισμούς.
Όλες οι κινήσεις του Τσίπρα, ιδιαίτερα ως πρωθυπουργού,
ήταν για να σώσει την πολιτική του καριέρα και ας ήταν εις βάρος του ελληνικού λαού. Είναι τραγική ειρωνεία το γεγονός, ότι ισχυρίζεται πως υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που αυτά πρώτα «χτυπάει».
Ακόμη και οι ιδέες του Τσίπρα δεν φέρνουν το νέο, αλλά έρχονται από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπου ήταν καλά κλεισμένες. Δεν είναι προοδευτικές, αλλά έχουν την επικάλυψη του νέου και το πρόσχημα της «πρώτης φοράς Αριστεράς», που τόσο καλά έχει καταφέρει να το «πασάρει» στον θυμωμένο και δίχως καθαρό μυαλό, λαό, αφού στο επικοινωνιακό κομμάτι είναι τέλειος.
Όχι ο Τσίπρας δεν είναι το νέο, είναι η προσωποποίηση του παλιού. Δεν είναι μόνο τα απίστευτα ψέματα, που έχει πει από το 2009 μέχρι σήμερα, οι ιδεοληψίες που έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, ούτε οι κινήσεις εντυπωσιασμού για να κερδίσει την λαϊκή εύνοια, αλλά κυρίως είναι η πολιτική του στάση, που δείχνει ότι μπροστά στο να καταφέρει αυτό που θέλει θα κάνει τα πάντα, όπως για παράδειγμα με τη συνεργασία με τη ψεκασμένη Δεξιά του Καμμένου.
Όταν υποστηρίζεις το νέο, αυτό πρέπει να το δείχνεις κιόλας με τις πράξεις σου και όχι απλά να το εκπροσωπείς ως νέος ηλικιακά, επειδή διαφέρεις από τους άλλους που έχουν άσπρα μαλλιά. Για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι το νέο, αλλά αντιθέτως είναι το παλιό και ξεπερασμένο, που έχει νεανικό περιτύλιγμα. Είναι το νέο, που μυρίζει ναφθαλίνη…


Δεν υπάρχουν σχόλια: