Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΟΔΕΞΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ποιος κοστολόγησε  την ανθρώπινη ζωή  με τα «δανειάκια» μας;
Είναι να σε πιάνει το κεφάλι σου..
Να ανήκεις στον προοδευτικό χώρο, να σιχαίνεσαι τους σαμαρομπαλτακοκρανιδιώτηδες και να παρακολουθείς τη σημερινή συζήτηση στη βουλή για το προσφυγικό.
Στη ΝΔ του  λαϊκοδεξιού επαρχιωτισμού δεν έχουν λύσει ακόμα ούτε τα θέματα των ορισμών! Μπουρδουκλώνονται μεταξύ τους  για το τι είναι πρόσφυγας,  τι είναι μετανάστης, ποιο μέλος ΝΕ πήρε μαζί του ο Τζιτζικώστας  κτλπ
Άστο! Άλλος! (που λέει και μια φίλη μου).
Και εκεί λοιπόν έρχεται η ώρα του Τσίπρα ο οποίος διέλυσε και τις τελευταίες  αμφιβολίες που μπορεί να είχαν κάποιοι.  Ο τύπος απλά δεν μπορεί να στήσει μια δεκάλεπτη δομημένη ομιλία χωρίς να την μπολιάσει με επικίνδυνο λαϊκισμό,
ο οποίος «παίζει» με τις πιο ευαίσθητες χορδές των προοδευτικών πολιτών.
Είναι αποφασισμένος να μην απαντά, να μη λέει τίποτα… Αυτή είναι η στρατηγική του απόφαση!
Είναι η φιλοσοφία Φλαμπουράρη που όταν βρέχει αποκαλύψεις καλύπτεται με μια ομπρέλα τύπου «μα σε έμενα που έχω μια ιστορία πίσω μου»!
Έτσι και ο Τσίπρας σήμερα (και χτες και… παραπροχτές)!
Απλά πετά ένα «πόσο εσείς κοστολογείτε μια ανθρώπινη ζωή» και εκείνο το εκτρωματικό «συμπαθή νεκρά παιδιά» και αποφεύγει να απαντήσει στο πώς θα αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.
Απλά γιατί η Αριστερά έχει «ευαισθησίες και ανθρωπιά». Και αυτό είναι αλήθεια!
Ότι και να λεει κάποιος δεν έχει σχέση η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Κια δεν θα έχει ποτέ! Όμως στα νησιά «βούλιαξε» η διαχειριστική ανικανότητα και ανετοιμότητα της Τασίας κάνοντας τον Κρανιδιώτη να ανοίγει σαμπάνιες  στο Κολωνάκι! Και αυτό είναι και το δράμα της Αριστεράς (και το δικό μας)! Οτι προετοιμάζει την έλευση της πιο σκληρής Δεξιάς!
Απλά η κυβέρνηση, παρά τις ευαισθησίες της βούλιαξε όπως ακριβώς και στη διαπραγμάτευση που κατέληξε στο 3ο μνημόνιο…
Το πρόβλημα είναι ότι ο Λαφαζάνης έχει δίκιο! Αυτοί μεταλλάχτηκαν επικίνδυνα και το αποδεικνύουν και στο προσφυγικό!
Τα σαλόνια εξουσίας βουίζουν για την νέα ηττάρα Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής  για το προσφυγικό και στην κυβέρνηση απλά πλασάρουν μέσω ΜΜΕ Γερμανίας και διαφόρων κυβερνητικών κύκλων ότι η παικτούρα (πάλι) έκανε τρίπλαρα αλα Χατζηπαναγής στην Μέρκελ  βάζοντας προσφυγικό και χρέος στο ίδιο τραπέζι υπο διαπραγμάτευση.
Δεν μένω στο γεγονός ότι ο Σταινμάγερ γείωσε την κουβέντα αυτή και ξέκοψε πάλι τον ελληνικό χαβαλέ.
Ούτε κάθομαι να ασχοληθώ με τους κυβερνητικόμαγκες που πάλι  μας κλείνουν το μάτι υπονοώντας ότι «μην μασάτε, το έχουμε στο τσεπάκι μας».
Με νοιάζει ότι αριστεροί διανοήθηκαν να κοστολογήσουν την προσφυγική κρίση και το ανθρώπινο δράμα.  Έβαλαν τα δανειάκια μας στην ίδια μοίρα με τα προσφυγόπουλα που πνίγονται…
Ο πρωθυπουργός λοιπόν ποιον ρωτούσε αλήθεια πόσο κοστολογείται η ανθρωπινή ζωή…
Μήπως ήταν ερώτημα στον εαυτό του;
Αυτή είναι λοιπόν η υποκρισία και γι’ αυτό ήταν μεγάλο θράσος η σημερινή ομιλία!
Ο Τσίπρας δεν είχε καμία απάντηση για τους πόρους . Όλο αυτό το λογύδριο στη βουλή ήταν για να ρίξει δυο τρεις σφαλιάρες στους δεξιούς «πελάτες» από  κάτω!
Είχε δίκιο ότι είναι κροκοδείλια τα δάκρυα της λαικοδεξιας για τους πρόσφυγες. Αν όμως κάποιος ανέλυε τα δικά του δάκρυα δεν θα έβρισκε και καμία διαφορά…
Η προσφυγική κρίση είναι εδώ και μας βρίσκει ανέτοιμους. Με μια λέξη, όπως λέει και ο φίλος μου ο Συμψηρής στο από κάτω άρθρο… μπλέξαμε!

ΥΓ. Πάντως η ACTION AID, οι Γιατροί χωρίς σύνορα κ.α έχουν κοστολογήσει πόσα χρήματα μπορούν να σώσουν  μια ανθρώπινη ζωή σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, πόσα χρήματα απαιτούνται για να στηθεί ένας αξιοπρεπής καταυλισμός, να έρθει νέρο, τουαλέτες κτλπ. Κάνεις από αυτούς δεν είπε οτι δεν χρειάζονται λεφτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: