Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΓΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ;

«Έχετε δίκιο, αλλά τα χέρια μου είναι δεμένα, ο Τσίπρας έχει υπογράψει τα πάντα», είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, που βλέπουν να μπαίνει λουκέτο στα φαρμακεία τους προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Κι αφού αναγνωρίζεις πως έχουν δίκιο, ποιος σε υποχρεώνει να μένεις με τα χέρια δεμένα, επειδή ένας ξεφτιλισμένος εγκληματίας "υπέγραψε τα πάντα";

Συναινείς κι εσύ με τη δική σου υπογραφή στην καταστροφή χιλιάδων ανθρώπων, μόνο και μόνο για να κρατήσεις την υπουργική καρέκλα;

Και δεν ανοίγει η γη να σε καταπιεί;


Για απεργίες διαρκείας προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί


Με απεργίες διαρκείας προειδοποίησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,
Κώστας Λουράντος, δηλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9», ότι
«δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι».

 Ο κ. Λουράντος επισήμανε ότι «προκειμένου να μας πάρουν τα φαρμακεία, αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν αλυσίδες, προτιμούμε να τα κλείσουμε μόνοι μας», ενώ διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια των απεργιών, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα διανυκτερεύοντα και εφημερεύοντα φαρμακεία.


«Θέλουν να υπάρχει μια απελευθέρωση, να μπορεί ο καθένας να ανοίγει φαρμακείο, παίρνοντας έναν φαρμακοποιό ως υπάλληλο, κατά τα συμφέροντά του. Αυτό το καθεστώς δεν υπάρχει στην Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις αλλαγές που περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές.


Ο κ. Λουράντος διευκρίνισε ότι «δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, αλλά το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».


Καταλήγοντας, εκτίμησε σε περίπτωση αλλαγής στο ιδιωτικό καθεστώς θα πληγούν καίρια και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό φάρμακο είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: