Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΌΤΑΝ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν η απειρία του, η έλλειψη πολιτικής κρίσης ή μήπως μια ακραία δεξιά αντίληψή του, μια διάθεση να φλερτάρει με την Χρυσή Αυγή και τις ψήφους της;

Ένα ξεχασμένο περιστατικό τον Οκτώβρη του 2013, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Α. Τζιτζικώστα, μετά την δολοφονία Φύσσα και τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών είχε δημιουργήσει ερωτηματικά που δεν απαντήθηκαν. Σήμερα, η τότε στάση του επανεξετάζεται μιας και ο ίδιος διεκδικεί το κορυφαίο αξίωμα της συντηρητικής παράταξης. Και το ερώτημα που τίθεται αν όσα συνέβησαν τότε αποτέλεσαν ένα προσωπικό λάθος για το οποίο μετάνιωσε ή όχι….
Το χρονικό….
Ήταν παραμονές της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2013 όταν ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δημιούργησε σάλο στέλνοντας… επίσημες προσκλήσεις στην Χρυσή Αυγή και ανοίγοντας ένα θεσμικό παράθυρο,
στην ναζιστική οργάνωση που θα της χάριζε μια ισότιμη θέση δίπλα στα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Είχε ήδη ανακοινώσει οτι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης κόντρα στην κομματική γραμμή και οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής στη Βόρεια Ελλάδα θα ήταν…πολύτιμοι!
Δεν ήταν όμως απλά οτι υπήρξε ο πρώτος που έσπασε το εμπάργκο στην Χρυσή Αυγη… Ήταν  οτι το έκανε μόλις λίγες μέρες μετά τις τότε μαζικές συλλήψεις της ηγετικής ομάδας των Χρυσαυγιτών που είχαν ακολουθήσει την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Αντί όμως ο κ. Τζιτζικώστας να κάνει το αυτονόητο και να αποδεχτεί το λάθος (και να μην προσκληθούν οι ναζί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου ενάντια στο φασισμό) όχι μόνο επέμενε βασιζόμενος σε μια γραφειοκρατική επιχειρηματολογία αλλά προχώρησε σε μια δήλωση που προκάλεσε νέο σάλο.
Μιλώντας στο Mega για το θέμα, προκειμένου να υπερασπιστεί την επιλογή του να καλέσει τους νεοναζί ουσιαστικά… εξομοίωσε το ΠΑΣΟΚ με την Χρυσή Αυγή, παρομοιάζοντας την δολοφονία Φύσσα με οτι έκανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Το απόσπασμα στο βίντεο είναι χαρακτηριστικό. Πήγε να πει οτι θα μπορούσε να θεωρηθεί και το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση λόγω Άκη… Ήταν ακριβώς η επιχειρηματολογία που υιοθέτησε στην υπερασπιστική της γραμμή η Χρυσή Αυγή.
Ακολούθησε σάλος…

ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους και ακραίας ανοησίας

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την παραίτησή του: «Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη – στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιο δήμο έχει την έδρα του», τόνιζε σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. «Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη», κατέληγε η ανακοίνωση.
ΝΔ: Γκάφα…
Ως «γκάφα» χαρακτήρισε τότε τη  δήλωση του Περιφερειάρχη, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και του ζήτησε διορθωτική δήλωση. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Σ. Κεδίκογλου τόνιζε ότι «όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο Α. Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση».
Ανασκεύασε αλλά τους Χρυσαυγίτες του κάλεσε…
Μετά τον σάλο ο κ. Τζιτζικώστα αναγκάστηκε να ανασκευάσει με γραπτή δήλωση του αλλά επέμενε στην πρόσκληση της Χρυσής Αυγής : «Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δήλωσής μου σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί θέλω να διασαφηνίσω ότι: Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου. Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες. θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β” 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: