Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: «ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ…»

«Βόμβες» πέταξε κατά της χώρας μας και την φορολογική μας ευσυνειδησία  ισχυρή κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό που καθιστά την Αθήνα μια ειδική περίπτωση στη Ευρωζώνη, είναι ότι υπάρχει μια κουλτούρα- σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο στην κοινωνία- του να μην συνεισφέρεις στην κοινωνία πληρώνοντας φόρους».
Κατά τα άλλα ανέφερε, ότι «η Ελλάδα είναι σε μια νομισματική ένωση, κάτι που πρακτικά οδηγεί σε απώλεια ενός εργαλείου κατά της ύφεσης καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει υποτίμηση, ενώ άλλες χώρες εκτός νομισματικής ένωσης μπορούν να το κάνουν. Κάνεις υποτίμηση, γίνεσαι πιο ανταγωνιστικός».
«Οπότε, πρέπει να επαναφέρεις την παραγωγικότητά σου με δύο τρόπους: Δουλεύεις πάνω στο κόστος εργασίας,
όπως έγινε στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία. Και βελτιώνεις την συνολική οικονομία αναδιαρθρώνοντάς την για να την κάνεις πιο ευέλικτη και θετική στην καινοτομία. Αυτή την επιλογή η Ελλάδα δεν την έχει κάνει ακόμα», σημείωσε η κα Λαγκάρντ, για να πετάξει τις βόμβες της μετά για τη φοροδιαφυγή…
Μάλιστα δε σταμάτησε εκεί και συνέχισε λέγοντας πως «στο πλαίσιο του Συντάγματος, ολόκληρη η ναυτιλία είναι απαλλαγμένη από τους φόρους. Και με το πέρασμα του χρόνου, ο ορισμός της ναυτιλίας διευρύνθηκε σταδιακά. Μία από τις προτάσεις που είναι στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του ορισμού της ναυτιλίας, για να πληρώνονται φόροι. Είναι λίγο αλλόκοτο». «Σε κάποια φάση, 18 μήνες πριν, η ναυτιλία προσφερόταν να συνεισφέρει με φόρους, επειδή δεν πλήρωνε. Αυτό δεν συμβαίνει σε πολλά μέρη», ανέφερε η διευθύντρια του ΔΝΤ.
Ερωτηθείσα για το ελληνικό χρέος και για την έκθεση του ΔΝΤ, σχολίασε σχετικά ότι «το Ταμείο δεν είπε ποτέ ‘’να διαγραφούν’’, αλλά ‘’να αναδιαρθρωθούν’’ τα δάνεια προς την Αθήνα».

«Με αυτό το επίπεδο χρέους, με αυτό το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών, με την έλλειψη ελκυστικότητας της Ελλάδας ως οικονομικού προορισμού- όλοι γνωρίζουν ότι (η αναδιάρθρωση) πρέπει να γίνει», επισημαίνει στη συνέντευξή της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε, προσβληθήκατε. Αφού οι μισοί προσπαθούν να φοροδιαφύγουν.